Actualitate

Stop autorizații de construire în Borhanci

În ceea ce privește urbanismul și dezvoltarea, Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc susține că a blocat autorizațiile de construcție în cartierul Borhanci.

La fel cum s-a întâmplat și cu Bună Ziua, nici în cartierul Borhanci nu se vor mai da autorizații de construire până nu se vor rezolva problemele de infrastructură. 

„Bună Ziua 3 ani de zile a fost blocat. Orice demers urbanistic în Bună Ziua, până când nu s-a început supralărgirea străzii și modernizarea ei a fost blocat. De asemenea, în Borhanci avem blocată orice autorizație de construcție peste 20 sau 25 de apartamente pentru a se supralărgi strada și intersecția când vii din Bună Ziua, dar și la ieșirea din Borhanci spre Gheorgheni. Acolo unde cifrele sunt critice evident că trebuie să luăm asemenea decizii. Nu sunt blocate, dar sunt aprobate autorizațiile. Se pot face studiile, dar autorizațiile se dau doar după supralărgirea străzii, așa cum s-a făcut și în Bună Ziua”, spune Emil Boc la un post de radio local.


Edilul s-a luptat cu investitorii în instanță pentru a opri construirea haotică din Bună Ziua. 

„Am câștigat chiar în instanță, două blocuri mari, de 10 etaje, au fost oprite de mine personal. Chiar mi-am asumat acest lucru. Am fost dat în judecată de investitori și am câștigat în instanță arătându-le că se depășește capacitatea de la 26 la 108 sau 1014 pe Bună Ziua”, mai spune Emil Boc.


 

 

Etichete: buna ziua emil boc
Ultimele Stiri
abonare newsletter