Actualitate

Bunicii ar putea primi indemnizaţie pentru creşterea nepoţilor

Un proiect de lege care prevede această măsură așteaptă adoptarea în Parlament ca mai apoi să fie publicat în Monitorul Oficial.

Creşterea nepoţilor este o activitate tot mai des întâlnită în rândul pensionarilor, dar acest lucru ar putea să fie recompensat în curând cu suma de 650 de lei.

În mod concret, dacă proiectul se va aplica, oricare dintre bunicii care au grijă de nepoții naturali sau adoptați vor beneficia de această indemnizație de creștere de 650 de lei. Condiția este ca părinții care se află în concediul de creștere să renunțe la acesta mai repede și să revină la muncă.


Pentru a beneficia de această sumă, bunicii vor trebui să locuiască în România împreună cu nepoții pentru care o cer, să se ocupe efectiv de creșterea și îngrijirea acestora și să aibă acordul părinților celor mici.

Cererile în acest sens vor trebui depuse la primăria orașului de domiciliu. Această cerere trebuie să fie însoțită de actul de identitate al solicitantului, certificatul de naștere al copilului, acte doveditoare ale calității de bunic al copilului respectiv și de acordul scris al părinților.

abonare newsletter