Actualitate

Pescarii clujeni au debutat în noul an cu eliberarea a sute de pești în Someșul Mic

Pescarii clujeni au început anul 2020 cu eliberarea a peste 200 de exemplare de scobar și clean în zona podului de pe strada Horea.

Pescarii clujeni au debutat în noul an cu eliberarea a sute de pești în Someșul Mic, sursă foto: captură video Facebook Claudiu Moldovan Pescarii clujeni au debutat în noul an cu eliberarea a sute de pești în Someșul Mic, sursă foto: captură video Facebook Claudiu Moldovan

„Am început un an nou cu un pescuit frumos și cu o eliberare de pește pe Someșul Mic. Să ia și alți colegi pescari exemplul nostru! (...) Și scobari, și cleni, cum înoată, ce vioi sunt! Sunt câteva kilograme de pește, peste 200 de bucăți. Dragi pescari, vă urăm fire întinse tot anul, sper să luați exemplul!”, mărturisește Claudiu M., un pescar clujean înfocat, într-un clip în care apar și colegii săi, Radu, Călin, Luca și Andrei.

Zeci de pescari amatori au lăudat inițiativa clujenilor: „Bravo, se vede că unii au fost în Occident!”, „Felicitări, și noi facem așa ceva la Bistrița!”, „Super, fără cuvinte, aș vrea să întâlnesc mai mulți ca voi, jos pălăria și cinste vouă!” sau „Bravo, flăcăi, exemplu de urmat!” sunt doar câteva dintre comentariile la postarea pescarului clujean.


În data de 30 decembrie, aceiași pescari au eliberat 155 de cleni, tot în râul Someșul Mic. În total, în ultimele trei săptămâni ale anului trecut, râul ce străbate Clujul a fost populat cu peste 400 de exemplare. Insuficient însă pentru situația dramatică a Someșului Mic, existând și voci care susțin că aceste eliberări sunt o „frecție la piciorul de lemn”.


„Din păcate, nu mulți eliberăm nici ce este sub limită”, „De mâine sunt pe ei oamenii. Așa se întâmplă: îi rețin, cică au pisici!”, „O să îi aștepte (n.red. peștii) mai jos pensionarii, cu plasa”, „Degeaba vă arătați că ați populat Someșul, până la urmă tot voi îi duceți acasă” sau „Strângeți și peturile din spatele vostru, arată îngrozitor” sunt câteva dintre criticile aduse pescarilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter