Actualitate

Dispută pe Facebook între un parlamentar și un judecător, ambii clujeni: „Vă înșelați!”

Un mic schimb de idei a avut loc, sâmbătă seară, pe arhicunoscuta platforma socială între deputatul Adrian Dohotaru și judecătorul Cristi Danileț.

Dispută pe Facebook între un parlamentar și un judecător, ambii clujeni: „Vă înșelați!” Dispută pe Facebook între un parlamentar și un judecător, ambii clujeni: „Vă înșelați!”

„Ăsta da judecător! Nu îl veți auzi pe Danileț vorbind așa. Justiție restaurativă, nu punitivă. Banul distorsionează justiția. Sărăcia te duce la închisoare. Un om care într-un an a redus evacuările forțate cu 40 la sută! Tot respectul! Când vom vorbi așa de justiția din România, o să mai avem o șansă”, se arată într-un mesaj al deputatului independent de Cluj Adrian Dohotaru, referitor la un articol despre socialistul Mik Pappas, un judecător din Pittsburgh (SUA).

„Vă înșelați: sunt primul judecător din România care a vorbit de justiția restaurativă. Am contribuit la legea medierii scriind partea referitoare la procesul penal, am tradus standarde în materie și am alcătuit lucrarea «Medierea penală». Mai mult, sunt singurul judecător din România care militează de 7 ani de zile pentru educația juridică a tinerei generații, afirmând public că prevenția e mai importantă decât represiunea. PS. Vă deranjează dacă referirea la numele meu ar fi însoțită de un «domnul» sau «judecătorul»? Mulțumesc!”, a fost replica judecătorului penalist Cristi Danileț, de la Tribunalul Cluj.


„Eu n-am auzit să vorbiți de stat social, în sensul acesta puneam accentul pe prevenție și justiție restaurativă. Deci, mă înșel în măsura în care înțelegem aceleași lucruri prin cuvintele de mai sus, că s-ar putea să fie ca la Wittgenstein când vorbea de jocuri. Că asta înseamnă prevenție pentru mine și justiție restaurativă. De pildă, raportat la bugetul de acum, asta presupune investiții în protecție socială, sănătate, educație, și nu în instituțiile statului de forță”, a comentat Adrian Dohotaru.

abonare newsletter