Actualitate

2 ani de la reținerea medicului Mihai Lucan. Emanuel Ungureanu, deputat: „DIICOT, rușine”

Medicul Mihai Lucan a fost reţinut în urmă cu doi ani de DIICOT în dosarul în care există suspiciuni că medicul, alături de alte persoane, ar fi folosit bunurile Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca în favoarea unei firme private. Medicul Mihai Lucan şi fiul său au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei.

„Comemorare! Azi se împlinesc 2 ani de la reținerea lui Lucan, ancheta bate pasul pe loc în dispreț total față de pacienții jefuiți de Lucan. DIICOT tace suspect, traficantul de organe operează nestingherit la o clinică privată din București! Am denunțat în mod repetat, la DIICOT și la DNA sistemul de delapidare pus la punct de Lucan, mijloacele prin care lua mită de la firme de medicamente prin Societatea Română de Boli Genito-Urinare. Spre rușinea lor veșnică, procurorii și-au bătut joc de miile de bolnavi extorcați de Lucan și camarila lui. După 2 ani, fostul șef DIICOT, l-a trimis la plimbare, prin transfer, pe procurorul Delcea, singurul procuror care a încercat să lupte cu mafia din sistemul de transplant. Între timp, de la tribuna Parlamentului, fostul securist Meleșcanu, protectorul lui Lucan, rânjea satisfăcut. La 30 de ani de la Revoluție, traficanții de organe se plimbă nestingheriți și ne râd în față. Trăim captivi într-un sistem mizerabil. Eu voi lupta cu toate resursele să ieșim din această mocirlă!”, spune deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu.

Mihai Lucan este suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.


"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2005 şi până la finalul anului 2016, un număr de trei suspecţi, angajaţi ai unei clinici medicale din Cluj, au constituit un grup infracţional organizat, care a avut ca scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul persoanei vătămate, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajaţii acestei unităţi sanitare, în beneficiul unei clinici medicale private, entitate prin intermediul căreia suspecţii şi-au promovat interesele", susţineau procurorii.

Anchetatorii arată că un aparat medical performant, utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer, a fost transferat ilegal de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca la clinica privată, unde a fost utilizat timp de şase ani.


La acea dată, Tribunalul Bucureşti a respins arestarea preventive, Lucan fiind cercetat sub control judiciar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter