Actualitate

Apartament la bloc sau casă la pădure? Pentru amândouă la un loc, întrebați la Studium Green! (P)

După ce s-a afirmat ca deschizător de drumuri în domeniul clădirilor verzi, proiecte validate prin certificare internațională, dezvoltatorul imobiliar clujean Studium Green propune celor interesați un nou proiect: Seasons/Anotimpuri.

Proiectul Seasons/Anotimpuri, situat în municipiul Cluj-Napoca, pe strada Frunzișului, la confuența dintre două cartiere „istorice”, Zorilor și Mănăștur, nu doar că se aliniază filosofiei constructive a caselor verzi, asemenea celorlalte proiecte ale dezvoltatorului, dar vine, la rândul său, cu o altă premieră. Este vorba despre spectaculosul concept de pădure urbană verticală.

Pentru a devoala sursa de inspirație a arhitecților de la Studium Green pentru acest proiect, să spunem că el aduce aminte de Turnul Guinigi. Pasionații de călătorii italiene își vor aduce probabil aminte de un spectaculos turn din peninsulă, din seria celebrelor campanile, turn care are însă și ceva în plus, spre entuziasmul miilor de turiști care îl vizitează: în turnul Guinigi cresc câțiva stejari de stâncă verșnic verzi. Imaginera este incredibilă și merită să o vedeți, dacă nu chiar unde se află, în localitatea toscană Lucca, atunci măcar în fotografii.


Cu acest bagaj cultural în spate și cu inspirație de la natură, proiectul Seasons/Anotimpuri propus de Studium Green este un turn bioclimatic de 14 etaje, construit durabil, responsabil și conectat cu natura, chiar și într-un mediu urban agitat.

Aspectul cald, natural al vegetației care invadează balcoanele largi va da viață clădirii și se vor constitui, fără îndoială, într-un model de dezvoltare ecologică și de extindere durabilă a peisajului urban.


Turnul va avea o înălțime de 50 m și va oferi un spațiu rezidențial de 12.000 mp utili și spații de parcare auto și biciclete. Apartamentele compartimentate ingenios, performante energetic, vor avea suprafețe utile între 39 si 113 mp și terase de până la 57 mp, viitori locatari putând opta între apartamente cu una, două sau trei camere.

Așa cum a obișnuit piața până acum, proiectul este precertificat Green Homes, dovedind încă o dată preocuparea Studium Green de a construi proiecte la standarde extrem de ridicate, prietenoase cu mediul, eficiente energetic și sustenabile în același timp.


Să mai spunem doar că, situată pe strada Frunzișului nr. 91, clădirea va oferi un sistem de iluminat architectural și ambiental inteligent (LED), un sistem de colectare separată a deșeurilor, dar și prize pentru mașini electrice. Reprezentanții companiei spun că vor oferi viitorilor propritari un ghid de finisare cu materiale ecologice. Mentenanța spațiilor verzi – a pădurii urbane verticale – va fi asigurată de o firmă specializată în domeniu.

Toate acestea urmăresc să asigure microcomunității găzduite de acest proiect un confort deosebit al locuirii, dar și o interacțiune socială adecvată nevoilor zilelor noastre. Turnul va dispune de zone de relaxare și spații de joacă pentru copii, terase verzi generoase, cu arbori ornamentali și vegetație, dar și o terasă circulabilă pentru locatari de peste  700 mp, pe care se va amenaja o mini pădure.


Proiectul este precertificat Green Homes, cel mai robust sistem de certificare aplicabil clădirilor rezidențiale, recunoscut internațional. De unde se vede că proprietarul Studium Green, Dorin Bob, care crede că trecerea la „verde“ nu va fi o revoluție, ci o evoluție, nu mai vrea să facă pași înapoi cu proiectele sale verzi. 

Ce este Studium Green


Dezvoltatorul imobiliar Studium Green construieşte în Cluj începând din anul 2003. Opt ani mai târziu, în 2012, compania realiza prima clădire rezidențială verde din Transilvania, conform standardului Green Homes. Prin finalizarea, în 2012, a proiectului Studium Green Campus (blocul CH3), Studium Green livrează prima clădire verde din Transilvania. În cursul anului 2017, dezvoltatorul imobiliar a finalizat complexul rezidențial Venus, situat pe strada cu același nume, complex prevăzut o terasă înierbată, un veritabil parc verde. Proiectul West Side Park – ultimul proiect finalizat de Studium Green (2019) – propune, din nou, un „excedent” de spații verzi, acolo regăsindu-se cele mai mari terase verzi suspendate, pe o cladire rezidențială din Transilvania, cu o suprafață de 7.600 mp. Proiectul aduce, în plus, fațada ventilată, din ceramică fotocatalitică și tratată cu dioxid de titan. De departe cel mai spectaculos proiect imobiliar al Studium Green este clădirea Wings, care se subscrie acelorași exigențe privitoare la locuirea verde. Dincolo de aceasta însă, din plecare proiectul Wings are toate șansele să devină un simbol al Clujului.

Etichete: studium green
Ultimele Stiri
abonare newsletter