Actualitate

9 mil. € pentru Baza Sportivă „La Terenuri” din Mănăștur, cel mai modern centru de agrement

Proiectul Bazei Sportive „La Terenuri” din cartierul Mănăștur va ajunge, săptămâna viitoare, pe masa Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

9 mil. € pentru Baza Sportivă „La Terenuri” din Mănăștur, cel mai modern centru de agrement, sursă foto: captură video Facebook Emil Boc 9 mil. € pentru Baza Sportivă „La Terenuri” din Mănăștur, cel mai modern centru de agrement, sursă foto: captură video Facebook Emil Boc

„Am înaintat Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca propunerea privind aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea bazei sportive și amenajarea unui parc în zona «La Terenuri», din cartierul Mănăștur, precum și propunerea privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal de urbanizare – reabilitare pentru același obiectiv de investiții”, a dezvăluit Emil Boc, precizând că aceste proiecte se vor afla pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de marți, 10 decembrie.

Investiția are ca obiect crearea unei baze sportive și de agrement pe o suprafață de peste 4,2 hectare (42.410 mp). Practic, clujenii de toate vârstele vor avea la dispoziție un parc de relaxare și agrement, dar și o bază sportivă modernă, cu dotări de ultimă generație și cu acces gratuit, promite municipalitatea. De asemenea, baza va oferi clujenilor o suprafață de spații verzi amenajate de peste 18.000 de metri pătrați.


Baza sportivă și parcul de agrement vor cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber (tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei), amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă. Vor mai exista terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark, dar și zone de fitness.

Mai departe, baza sportivă va include o clădire multifuncțională cu parter și etaj, cu o suprafață construită de 1.210 mp (suprafață desfășurată – 1.742 mp). În această sală vor avea loc activități sportive indoor, precum squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic. Tot în cadrul bazei sportive și parcului de agrement vor fi realizate zone de recreere pentru copii și pentru seniori, dar și un amfiteatru în aer liber, în care va exista posibilitatea amenajării unui patinoar, pe timp de iarnă.


Durata de realizare a investiției: 16 luni

Noua investiție a administrației locale va cuprinde parcări auto, parcări pentru biciclete, stație de bike sharing, dar și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. Proiectul include și modernizarea căilor de acces, inclusiv realizarea a două noi pasaje de traversare a pârâului Calvaria. Astfel, alături de Baza Sportivă Gheorgheni, această nouă bază sportivă și de agrement „va reprezenta o nouă investiție importantă dedicată petrecerii timpului liber, în mod sănătos și plăcut, de către clujeni”, afirmă primarul Emil Boc.

Potrivit devizului general, întocmit de Asocierea SC Napotech Proiect SRL și SC Arhi Box SRL, valoarea totală a investiției se va ridica la aproape 43 de milioane de lei (mai precis 42.962.210,58 de lei, inclusiv TVA) – circa 9 milioane de euro. Finanțarea investiției va fi făcută din fonduri de la bugetul local, dar și din alte surse constituite potrivit legii, conform municipalității.


După adoptarea în Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a proiectului de hotărâre cu privire la aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții, vor fi declanșate concomitent procedurile de licitație pentru proiectare și execuție, respectiv de realizare a exproprierilor.

CITEȘTE ȘI: O viitoare bază sportivă „La Terenuri”, 46.000 de mănăştureni şi probleme în trafic

Ultimele Stiri
abonare newsletter