Actualitate

Ministrul Transporturilor, tras de mânecă: „Când interziceți bărcile cu motor pe Tarnița și Beliș?”

Aproape 8.000 de clujeni au cerut lacuri mai curate, semnând o petiție activă și în acest moment, până când ambarcațiunile motorizate vor fi interzise pe lacurile Tarnița și Beliș-Fântânele.

Ministrul Transporturilor, tras de mânecă: „Când interziceți bărcile cu motor pe Tarnița și Beliș?”, sursă foto: Facebook Adrian Dohotaru Ministrul Transporturilor, tras de mânecă: „Când interziceți bărcile cu motor pe Tarnița și Beliș?”, sursă foto: Facebook Adrian Dohotaru

„Domnule ministru Lucian Bode, când adoptați Hotărârea de Guvern care interzice ambarcațiunile motorizate pe lacurile Tarnița și Beliș-Fântânele?”, se întreabă deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru, care afirmă că este necesară o ședință de Guvern prin care va fi definitivată Hotărârea care scoate cele două lacuri clujene de pe lista lacurilor navigabile.

„Alături de colegii parlamentari clujeni Adrian Oros, Horia Nasra, Csoma Botond, Vasile Ilea, Mihai Goțiu am realizat o interpelare către vechiul guvern prin care arătam de ce e necesar ca ambarcațiunile motorizate să fie interzise. Am solicitat scoaterea lacului Tarnița, dar și a lacului Beliș-Fântânele de pe lista lacurilor navigabile din România. S-au făcut câțiva pași înainte, dar nu avem un nou HG (n.red. Hotărâre de Guvern) adoptat”, se arată într-un mesaj al parlamentarului clujean.


Nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României arată că există „aspecte de contradictorialitate cu prevederile cadrului legal european în domeniul apelor”. Astfel, ecologiștii susțin cu tărie eliminarea de pe lista lacurilor navigabile a lacurilor Tarnița și Beliș-Fântânele și îl trag de mânecă pe noul ministrul al Transporturilor și Infrastructurii, Lucian Bode, să urgenteze deciziile.

CITEȘTE ȘI: Mii de clujeni spun NU bărcilor cu motor pe Tarnița! Petiția ajunge pe masa Hidroelectrica

abonare newsletter