Actualitate

Părculețele din Florești au intrat în reabilitare. Primarul Șulea, apel împotriva vandalizării

Nu mai puțin de trei părculețe de joacă din Florești sunt „în plin proces de reparații și reabilitare”, anunță primarul comunei, Horia Șulea.

Părculețele din Florești au intrat în reabilitare. Primarul Șulea, apel disperat pentru stoparea vandalizării, sursă foto: Facebook Horia Șulea Părculețele din Florești au intrat în reabilitare. Primarul Șulea, apel disperat pentru stoparea vandalizării, sursă foto: Facebook Horia Șulea

Lucrările au început în Cetatea Fetei și pe str. Stadionului, la aceste două parcuri lucrările fiind aproape de finalizare. De asemenea, în părculețul din zona Porii, lucrările abia au început și vor continua săptămânile ce urmează, dezvăluie Șulea. Cu toate acestea, primarul din Florești este nemulțumit de faptul că, oricâte modernizări s-ar face, ele sunt stricate ulterior de cetățenii cu rea-voință.

„Tare m-aș bucura dacă, cu toții, am avea mai multă grijă de bunul nostru comun, de ceea ce e al nostru. Absolut, Poliția Locală veghează la liniștea și ordinea publică, sancționează, dar sancțiunile nu țin loc de grijă, de un strop de atenție, de un minim bun simț legat de modul de folosire al mobilierului și instrumentelor de joacă. Da, știu, marea majoritate au grijă! Și, totuși, distrugerile sunt serioase...”, s-a plâns Horia Șulea, într-o postare pe Facebook.


De asemenea, o localnică din Florești a cerut amenajarea unui părculeț pe strada Șesul de Sus. „Căutăm/așteptăm locația, în lipsa unei suprafețe de teren care să aparțină administrației publice locale”, a replicat primarul. Nu în ultimul rând, un alt cetățean a sugerat să fie montate camere de supraveghere la părculețele de joacă, motivând că „sunt cam multe animale cu două picioare și în Florești”, care „ies noaptea și le vandalizează”.

„Corect! Eu stau vis-a-vis de parcul de pe Porii, însă ce fac unii în acest parc, mă crucesc. De cele mai multe ori le atrag atenția când sunt pe balcon, mi se comentează și vorbesc urât copiii. Se urcă cu picioarele pe leagăne și pe bănci, se fumează și se consumă alcool, lipsa educației lasă de dorit. Avem chiar și cai care intra în parc la păscut”, a avertizat o altă localnică din comună.


CITEȘTE ȘI: Șulea se laudă cu igienizarea de toamnă și pune vina pe localnici pentru lipsa coșurilor de gunoi

abonare newsletter