Actualitate

Un caz desprins din thrillerele americane, învăluit în mister la Cluj! Ambulențier dispărut după ce i-a fost incendiată mașina, de negăsit

De mai bine de un an, anchetatorii se străduiesc să deslușească cazul unui ambulanțier din Borșa, județul Maramureș, dispărut fără urmă după o cursă misterioasă spre Cluj-Napoca.

Un caz desprins din thrillerele americane, învăluit în mister la Cluj! Ambulențier dispărut, de negăsit Un caz desprins din thrillerele americane, învăluit în mister la Cluj! Ambulențier dispărut, de negăsit

Ioan Vlad, 44 de ani la acea vreme, obișnuia să transporte persoane cu mașina, pentru un ban în plus. În data de 28 septembrie 2018, ambulanțierul a plecat de acasă, din Maramureș, împreună cu doi indivizi. La circa 200 de km distanță de casă, la Cluj-Napoca, mașina lui Ioan Vlad a fost găsită incendiată, însă nici urmă de trupul ambulanțierului. Ulterior, cei doi bărbați care-l însoțeau au fost arestați preventiv pentru răpire și distrugere.

În acea noapte, o explozie violentă dădea alarma într-un cartier din Cluj-Napoca. Deşi, iniţial, s-a crezut că este vorba de un scurt-circuit, în urma expertizei făcute de criminalişti, în interiorul maşinii au fost găsite urme de combustibil, iar verdictul s-a schimbat radical: incendiere intenţionată, scrie observatortv.ro. Era doar primul pas pentru o anchetă dificilă, în cadrul căreia polițiștii au verificat zeci de apeluri telefonice și imagini surprinse din camerele de supraveghere din județele Maramureș, Cluj și Bistrița-Năsăud.


Odată ajunși la cei doi suspecţi, ambii cu antecedente penale, anchetatorii și-au dat seama că pe drumul spre Cluj-Napoca, timp de peste patru ore, mașina nu a fost surprinsă de nicio cameră de supraveghere. Totuși, s-a descoperit că cei doi bărbați au luat un taxi din Cluj-Napoca, cerând să fie transportați la Bistrița. Taximetristul în cauză a fost audiat, luni, acesta recunoscându-i din poze pe cei doi clienți pe care i-a transportat aproape 120 km, distanța de la Cluj-Napoca la Bistrița.

Anchetatorii nu pot dovedi omorul

Apropiații lui Ioan Vlad afirmă că ambulanțierul obișnuia să transporte contracost pasageri, obținând de asemenea comisioane din diverse schimburi valutare. De altfel, în portbagajul maşinii incendiate, anchetatorii au găsit peste 112.000 lei, în euro, dolari și lire sterline. Luni, Vasilica D., sora unuia dintre cei doi suspecţi a fost chemată la Parchetul Curţii de Apel Cluj să dea declarații în calitate de martor.


„Este acuzat pe nedrept. Cu nişte probe, nişte numere de telefon despre care zic ei că-i aparţin, dar încă nu s-a dovedit. De asemenea, şi nişte filmări cum că el ar fi fost în Cluj în seara respectivă, când a luat foc maşina”, a declarat sora suspectului. Momentan, cei doi bărbați sunt arestați pentru lipsire de libertate, tâlhărie şi distrugere. Deși sunt semne că bărbatul dispărut putea fi ucis, anchetatorii nu au probe suficiente pentru a dovedi fapta de omor.

abonare newsletter