Actualitate

Primăria Cluj-Napoca investește 100 de milioane de euro în parcuri și spații verzi

Primăria Cluj-Napoca va investi în următorii ani 100 de milioane de euro în parcuri și spații verzi.

Dan Tarcea, vice-primarul Municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că în următorii ani vor fi lucrări majore în cele mai importante zone verzi din întreg orașul. Unul dintre primele proiecte este reamenajarea Parcului 14 iulie din Grigorescu, iar în următorii ani sunt așteptate alte investiții importante.

„Suntem într-un proces clar de modernizare a parcurilor şi spaţiilor verzi din întreg Municipiul Cluj-Napoca. Estimarea noastră este că vom investi peste 100 de milioane de euro în astfel de proiecte. Vorbim aici despre Parcul Caraghiale, Parcul Între Lacuri, Pădurea Clujenilor, Parcul Est, Cetăţuie, Malurile Someşului sau Parcul  14 Iulie. Avem proiecte ca în fiecare an să amenajăm cel puţin un parc în fiecare cartier. La anul va veni rândul şi Parcului 14 Iulie. Avem un spaţiu verde de aproximativ 5200 de mp care va fi modernizat pentru că nu arată deloc bine. În acest moment suntem în procesul de semnare a contractului pentru studiul de fezabilitate pentru că toate aceste modernizări se fac cu autorizație de construire. Până la finalul lui ianuarie 2020 trebuie să fie finalizat studiul de fezabilitate după care vom trece la licitația de proiectare și execuție”, a spus Dan Tarcea.


În prezent, parcul 14 Iulie este plin de mizerii și cu aparate de joacă ruginite. În urmă cu câțiva ani, Primăria a făcut minime investiții în acest parc, în sensul în care a pus câteva leagăne noi, aparate de sport și un foișor, apoi l-au lăsat în voia sorții. Băncile sunt uzate și murdare, toboganele mari și hintele sunt mâncate parțial de rugină, iarba e neîntreținută. Pe lângă faptul că mobilierul urban este într-o stare proastă, parcul este și populat cu boschetari.

Primăria Cluj-Napoca a atribuit, zilele trecute, firmei Garden Center Grup SRL contractul privind proiectarea și realizarea documentanției tehnico-economice – studiu de fezabilitate pentru reabilitarea și modernizarea parcului 14 Iulie. Valoarea contractului se ridică la 36.000 lei (aproape 8.000 de euro). Banii vin de la bugetul local.

abonare newsletter