Actualitate

Primele două tramvaie româneşti noi ar putea sosi în Cluj abia în ianuarie 2020

Livrarea tramvaielor Astra Vagoane Călători întârzie şi la Cluj – Napoca, după ce la Oradea s-a amânat pentru anul viitor. Primele două tramvaie româneşti noi ar putea sosi în Capitala Ardealului în ianuarie anul viitor, şi nu anul acesta aşa cum se preconiza iniţial.

"Termenul pentru livrarea primelor două tramvaie s-a prelungit până în ianuarie 2020. Au spus că au probleme cu primirea unor componente de acţionare electrică de la Siemens Germania", a explicat pentru ECONOMICA.NET Liviu Neag, directorul general al CTP Cluj. De asemenea, Astra Vagoane Călători ar fi motivat întârzierea în livrare şi prin introduderea unor normative tehnice de la UE. Astra Vagoane Călători ar trebui să livreze la Cluj toate tramvaiele comandate până la finele anului viitor.

Cluj – Napoca este primul oraş din cele patru din țară în care Astra Vagoane Călători a câştigat contracte pentru livrarea de tramvaie începând de anul trecut. Amintim că producătorul din Arad a câştigat de anul trecut contracte pentru livrarea de tramvaie în patru oraşe din ţară: Cluj – Napoca (22), Oradea (10+10), Galaţi (18) şi Arad (10+18).

Etichete: cluj astra tramvai
abonare newsletter