Actualitate

Proiectul Autostrăzii Nordului, care va trece și prin județul Cluj, scos la licitație

Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc a anunţat că urmează să fie publicată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) documentaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului.

Proiectul Autostrăzii Nordului, care va trece și prin județul Cluj, scos la licitație, foto: Autostrada Transilvania Proiectul Autostrăzii Nordului, care va trece și prin județul Cluj, scos la licitație, foto: Autostrada Transilvania

Ofertele vor putea fi depuse până în ianuarie 2020, a anunțat, duminică, ministrul demis al Transporturilor. Acesta a precizat că acest proiect era deja în programul de guvernare. Autostrada Nordului ar urma să facă legătura între vama Petea, din judeţul Satu Mare, şi Suceava, trecând prin localitățile Satu Mare, Baia Mare, Dej și Bistrița.

„Am fost informat de către domnul director Scarlat (n.red. Sorin Scarlat, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR) în cursul zilei de ieri (n.red. sâmbătă) că a semnat raportul de publicare pentru Autostrada Nordului Petea – Suceava. A fost un proiect care a fost trimis către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice la sfârşitul lunii august. Luni va fi ridicat pe SEAP pentru depunerea ofertelor în ianuarie 2020. Vorbim de documentaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului”, a declarat Cuc.


„Este un obiectiv care era în Masterplan ca perioadă de implementare după 2020, dar noi am tras foarte mult de proiect în această fază de implementare pentru proiect, care, de altfel, ca viitorii guvernanţi, dacă vor trece testul în Parlament de mâine (n.red. luni), să îl ducă la bun sfârşit şi nu să vină cu scuze, pentru că ar fi cel mai uşor să vii cu scuze ca să-ţi maschezi incompetenţa. Să le ducă mai departe, să asigure finanţare, să se plimbe pe şantiere, pentru că dacă nu umbli, nu te implici pe infrastructură, acestea nu vor fi finalizate”, a mai spus ministrul demis al Transporturilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter