Actualitate

Paprikajancsi și Scufița Roșie, eroii de pe scena Teatrului Puck, la final de săptămână

Doi eroi foarte populari ai poveștilor pentru cei mici vor însufleți sala de spectacole a Teatrului de Păpuși „Puck" în acest weekend. Este vorba de protagoniștii spectacolelor „Aventurile lui Paprikajancsi"/„Paprikajancsi kalandjai", în regia lui Vadas László și „Scufița Roșie și lupul cel flămând", în adaptarea scenică, regia și interpretarea lui Ion Iurcu.

Astfel, spectacolul „Aventurile lui Paprikajancsi"/„Paprikajancsi kalandjai", în regia lui Vadas László, va fi prezentat pe scena instituției sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 11.

Inspirat din povești tradiționale maghiare, spectacolul a avut premiera în urmă cu aproape doi ani, la aniversarea a 68 de ani de la înființarea Teatrului de Păpuși „Puck". Dramatizarea este semnată de Demeter Ferencz, iar regia de Vadas László.


Este prin excelență un spectacol de bâlci, cu aventură și umor. Cei doi actori din distribuție (György László și Giriti Réka) interpretează peste 10 roluri. Păpușile au fost realizate de György László și Szabó Tünde.

Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.


Duminică, 3 noiembrie, de la orele 11 și 12.30 sunt programate reprezentații ale spectacolului interactiv „Scufița Roșie și lupul cel flămând", cu adaptarea scenică, regia și interpretarea semnate de Ion Iurcu.

În această nouă versiune a poveștii, accentul se pune pe interacțiunea cu micii spectatori, în scopul de a le stimula imaginația, creativitatea și pofta de joacă. Concepția este cea de spectacol-atelier interactiv, centrat pe un singur actor care dă viață tuturor personajelor. Narațiunea urmează firul poveștii, iar, pe alocuri, dialogurile sunt înlocuite cu muzică. Întreaga aventură e plină de surprize, de la începutul călătoriei Scufiței Roșii, până la final.


Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Totodată, artiștii Teatrului „Puck" vor participa sâmbătă, 2 noiembrie, la Festivalul Tânăr de la Sibiu, cu spectacolul „Alfonso și vrăjitoarea", în regia lui Decebal Marin. Reprezentația va avea loc de la ora 11, la Teatrul „Gong" din Sibiu. Evenimentul se află la cea de-a cincea ediție și are loc între 1 și 10 noiembrie.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter