Actualitate

Promisiuni în van! Nu s-a schimbat nimic, Someșul este în continuare plin de mizerii

La o coborâre cu barca pe Someșul Mic, ecologiștii de la Someșul Nostru au constatat că situația pe râul ce traversează Cluj-Napoca a rămas neschimbată: mizerie peste tot, gunoaiele „colcăie” pe maluri.

Promisiuni în van! Nu s-a schimbat nimic, Someșul este în continuare plin de mizerii, sursă foto: captură Someșul Nostru Promisiuni în van! Nu s-a schimbat nimic, Someșul este în continuare plin de mizerii, sursă foto: captură Someșul Nostru

„Asta am constatat la o coborâre pe râu din Florești spre Cluj. Primarul Șulea a zis că a făcut curățenie, dar s-a făcut pe 500 de metri și mai rămân peste 5 km de curățenie până la Cluj. O soluție împotriva poluării e amenajarea malurilor pentru tranzitarea zonei cu bicicleta, pe jos, pentru acces la spații verzi și râu. Cu cât trecem mai mulți prin zonă, cu atât avem mai puțină mizerie”, se arată într-un mesaj al ecologiștilor.

Activiștii au solicitat prin Asociația Societate Organizată Sustenabil (SOS) Primăriei comunei Florești să se țină de cuvânt și să facă curățenie „pe bune”. În plus, aceștia își doresc ca amenajarea râului să fie inclusă în noul Plan Urbanistic General. De asemenea, ecologiștii au transmis un mesaj și primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, respectiv Apelor Române.


„Și mai important, putem scoate din traficul auto poluant mii de floreșteni în drum spre serviciu. Așa că am cerut prin Asociația Societate Organizată Sustenabil (SOS) Primăriei Florești să facă curățenie pe bune și să includă în noul Plan Urbanistic General amenajarea Someșului. Am cerut Companiei de Apă Someș SA și Apelor Române să curețe mizeria din apă, dar și să cedeze din spațiu pentru amenajarea de piste de biciclete și coridoare pietonale. Am cerut primarului Emil Boc să amenajeze Someșul și spre Florești la înțelegere cu ceilalți parteneri instituționali și alături de societatea civilă”, se mai arată în solicitarea activiștilor.


CITEȘTE ȘI: Someşul, oază de relaxare...printre gunoaie

CITEȘTE ȘI: Curățenie generală a malurilor Someșului în Florești. Imagini apocaliptice în vară!

Ultimele Stiri
abonare newsletter