Actualitate

Autostrada A10 a supratraversat A1 în două puncte. Cum arată nodul rutier de la Sebeș?

În ultimele două săptămâni, pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda s-au făcut lucrările de realizare a supratraversărilor cu tablier metalic peste autostrada A1, la două bretele.

Autostrada A10 a supratraversat Autostrada A1 în două puncte. Cum arată nodul rutier de la Sebeș?, sursă foto: captură video Ziarul Unirea Autostrada A10 a supratraversat Autostrada A1 în două puncte. Cum arată nodul rutier de la Sebeș?, sursă foto: captură video Ziarul Unirea

În data de 10 octombrie, circulația între nodul rutier Sebeș Nord (Lancrăm) și nodul rutier Sebeș Vest (Vințișoara) a fost închisă preț de 24 de ore. Timp de o zi, constructorii au lansat tablierul metalic chiar deasupra autostrăzii A1, la bretele 2 și 5 ale nodului rutier Sebeș. La cele două bretele au fost ridicate toate grinzile metalice chiar deasupra autostrăzii, fiind montate și predale, scrie Ziarul Unirea.

Marți, în zona nodului rutier Sebeș, se lucra pe breteaua pe sensul de mers Turda – Sebeș – Sibiu, care la rândul său va supratraversa autostrada A1. Cel mai probabil, lansarea tablierului metalic în acest punct se va realiza abia în 2020.


Pe breteua 5, cea care se cuplează în sensul giratoriu existent la Lancrăm, lângă Kronoșpan Sebeș, terasamentul a fost adus la nivel. Următoarele lucrări importante vor fi după data de 18 octombrie, la Alba Iulia Nord, unde se va monta și ridica tot tablier metalic pe una din bretelele viitorului nod rutier.

Lucrările din aceste două săptămâni de la nodul rutier Sebeș, la realizarea celor două supratraversări, în special cea de la breteaua 5, vor permite cel mai probabil deschiderea circulației parțiale pe lotul 1, cu încărcare-descărcare a traficului pe sensurile giratorii de la Sebeș și până la Alba Iulia Nord, cel mai devreme în vara anului viitor.


CITEȘTE ȘI: Lucrări intense la Sebeș, primii pași pentru a conecta autostrăzile A1 și A10 Sebeș-Turda

Ultimele Stiri
abonare newsletter