Actualitate

Lucrări intense la Sebeș, primii pași pentru a conecta autostrăzile A1 și A10 Sebeș-Turda

Au fost ridicate primele grinzi metalice la nodul rutier Sebeș, cel care va face conexiunea între autostrăzile A10 Sebeș-Turda și A1 Orăștie-Sibiu.

Lucrări intense la Sebeș, primii pași pentru a conecta autostrăzile A1 și A10 Sebeș-Turda Lucrări intense la Sebeș, primii pași pentru a conecta autostrăzile A1 și A10 Sebeș-Turda

Antreprenorul general al lotului 1 al Autostrăzii A10, firma italiană Pizzarotti a început, vineri, să ridice tăblierul metalic la breteaua 2, pe sensul de mers Deva-Turda, cu ajutorul unei macarale de peste 600 de tone. De asemenea, sâmbătă s-a ridicat o altă grindă din tăblier metalic la breteaua 5, care va face conexiunea cu sensul giratoriu existent lângă Kronoșpan Sebeș cu drumul național și indirect cu A1, cu ajutorul unei alte macarale de 300 de tone.

Ridicarea și montarea tăblierului metalic sunt lucrări premergătoare pentru realizarea supratraversărilor la Autostrada A1, punctul culminant fiind în data de 10 octombrie, atunci când se va închide circulația pentru a se lansa grinzile chiar deasupra autostrăzii existente pentru bretele 2 și 5. De altfel, în perioada 4-8 octombrie vor fi efectuate alte lucrări care nu presupun închiderea circulației, a explicat Eusebio Caretta, directorul Pizzarotti, pentru Ziarul Unirea.


„În intervalul 4-8 octombrie se vor monta deschiderile la ambele structuri, lucrări ce se vor desfășura în partea de sud a șantierului, înspre Sebeș. Acestea nu presupun închiderea circulației pe A1. Ulterior, macaralele vor fi relocate în partea de nord, pentru lansarea propriu-zisă a tăblierelor în vederea realizării celor două supratraversări. Aceste operațiuni presupun închiderea circulației pe A1 Sebeș-Turda între nodul rutier Sebeș Nord (Lancrăm) și nodul rutier Sebeș Vest (Vințișoara) timp de 24 de ore, în intervalul 10 octombrie, ora 08:00 și 11 octombrie, ora 08:00”, a precizat Caretta.

Ce lucrări se fac în următoarea perioadă?

Potrivit unui comunicat remis de IMPRESA PIZZAROTTI & C.S.p.A., în calitate de antreprenor general în cadrul contractului „Proiectare și execuție Autostrada Sebeș-Turda, Lot 1, km 0+000 – km 17+000”, sunt programate următoarele activități (în cazul în care vremea le va permite constructorilor să ducă la bun sfârșit planul inițial):


– Lansarea tablierului metalic aferent structurii PN05 – Pasaj pe breteaua 5 (km 0+293) peste autostrada A1, care face conexiunea între Autostrada A10 cu DN 1 prin sensul giratoriu existent al Nodului Rutier Sebeș Nord (Lancrăm);

– Lansarea tablierului metalic aferent structurii PN02 – Pasaj pe breteaua 2 (km 0+860) peste Autostrada A1, care face conexiunea între autostrăzile A10 și A1, sens de mers Orăștie-Turda.


De asemenea, în data de 10 octombrie 2019 va începe atât montarea deschiderii centrale a tablierului metalic la pasajul PN05, cât și montarea deschiderii centrale a tablierului metalic la pasajul PN02, iar circulația rutieră pe Autostrada A1 se va închide între Nodul Rutier Sebeș Nord (Lancrăm) și Nodul Rutier Sebeș Vest (Vințișoara) și se va devia pe DN 1 (E81) și DN 7 (E68). Traficul rutier pe A1 va fi închis timp de 24 de ore, respectiv până în data de 11 octombrie 2019, ora 08:00.

abonare newsletter