Actualitate

DNA Cluj retrage acuzațiile de spălare de bani în dosarul milionarului Călin Mitică

DNA Cluj și-a retras acuzațiile de spălare de bani și complicitate la spălare de bani în procesul afaceristului Călin Mitică și a altor persoane.

DNA Cluj retrage acuzațiile de spălare de bani în dosarul milionarului Călin Mitică DNA Cluj retrage acuzațiile de spălare de bani în dosarul milionarului Călin Mitică

Dosarul se destramă de la un termen la altul, potrivit clujust.ro, care scrie despre un „moment istoric” în procesul controversatului om de afaceri. Călin Mitică a oferit o nouă declarație în care a demontat alte acuzații și urmează discutarea excluderii interceptărilor realizate de SRI.

La termenul de vineri, 11 octombrie, patronul Transferoviar și Remarul 16 Februarie, Călin Mitică, a dat o nouă declarație la Tribunalul Cluj. Acesta a arătat că societatea lui a executat silit, în urma unui proces civil câștigat, pentru 80.000 lei, firma Tevpag, despre care procurorii susțin că ar fi avut o relație contractuală fictivă. Mitică a precizat că „nu mai participă la licitații unde vin firmele Reloc Craiova și VFU Pașcani”.


„În împrejurări similare, doar eu sunt trimis în judecată”, a afirmat Mitică, cu referire la faptul că Reloc și VFU nu au fost trimise în judecată nici până în ziua de azi. Avocatul Călin Budișan a completat cu faptul că VFU a și câștigat licitația în defavoarea companiei clujene, care este pusă sub acuzare. „În ce țară trăim? Din 2015, mă implic total în companie, vor să o scoată de pe piață”, a afirmat milionarul clujean.

După declarația lui Mitică, a venit surpriza din partea procurorului DNA Cluj, Daniel Ciumărnean, care a și realizat rechizitoriul. Acesta a înaintat o cerere de schimbare a încadrării juridice, care în fapt este o renunțare la două acuzații, însă juridic nu putea să o numească renunțare, procesul fiind încă pe rol.


Prof. Gheorghiță Mateuț, care îl apără pe Mitică împreună cu avocatul Budișan și colaboratorii lor, a spus în sala de judecată, după ce procurorul Ciumărnean și-a susținut cererea: „Domnul procuror, pe care îl apreciez, face o cerere inedită în favoarea inculpatului. Acuzatorul renunță la una din acuzații”. Și avocatul Milu Timoce a precizat că este o chestiune inedită, intrând într-un dialog didactic cu procurorul despre concurs real și ideal de infracțiuni.

Judecătoarea Georgiana Fărcaș-Hîngan a admis cererea, precizând că este compatibil mecanismul schimbării încadrării din două infracțiuni într-una singură. Potrivit clujust.ro, urmează că instanța să motiveze încheierea de ședință prin care a admis cererea DNA, despre care Mateuț spune că „va fi una istorică”.


CITEȘTE ȘI: Corupţie la Salina Ocna Dej. Omul de afaceri Călin Mitică, trimis în judecată pentru că ar fi dat mită pentru a obţine contracte

CITEȘTE ȘI: A pus ochii controversatul Călin Mitică pe trenul lui Boc?

abonare newsletter