Actualitate

Elevii clujeni și iubitorii de animale, invitați să bată un record mondial de Ziua Internațională a Animalelor

De peste nouă decenii, Ziua Internațională a Animalelor este sărbătorită în toată lumea, an de an, în data de 4 octombrie.

Elevii clujeni și iubitorii de animale, invitați să bată un record mondial de Ziua Internațională a Animalelor Elevii clujeni și iubitorii de animale, invitați să bată un record mondial de Ziua Internațională a Animalelor

Cu acest prilej, Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) invită toate şcolile şi iubitorii de animale din România să se alăture iniţiativei de a contribui la realizarea celui mai mare colaj de desene pe foi A4 din țară, cu tema legată de animalele de companie. Intenţia organizatorilor este de a realiza un colaj care să depaşească recordul mondial pentru cel mai mare colaj realizat din fotogafii, atins în 2016 de o companie americană la Universitatea Averett (45.000 fotografii expuse pe o suprafaţă de 2,264 mp).

Cei care doresc ia parte la această iniţiativă – elevi, profesori, părinţi, iubitori de animale din toată ţara – pot realiza desenele până la data de 13 octombrie 2019. Toate detaliile cu privire la trimiterea fizică a desenelor realizate sunt disponibile pe site-ul www.petabc.ro, la secţiunea World Animal Day 2019. Pentru a împărtăşi în timp real desenul realizat şi pentru a încuraja cât mai mulţi iubitori de animale să se alăture acestei inițiative, imaginile pot fi publicate de aparţinători pe conturile de Social Media (Facebook şi Instagram) cu hashtag-ul #A4WADRomania (A4 for World Animal Day) şi tag la @petabc.ro.


„Este deja al cincilea an de când ARPAC sărbătoreşte World Animal Day în România. Bucuria şi entuziasmul copiilor, al profesorilor şi al părinţilor implicaţi în activităţi special propuse de ARPAC ne-a determinat să continuăm. Anul acesta venim cu o nouă provocare pentru copii: să facem cel mai mare colaj de desene cu tematică legată de animalele de companie. În felul acesta, grija şi dragostea noastră faţă de prietenii cu blăniţă, pene sau carapace vor fi transmise prin desen în toată lumea şi pot inspira şi pe alţii să fie stapani responsabili şi iubitori”, a declarat Gratziela Bahaciu, secretar general ARPAC.

Ziua Internaţională a Animalelor a fost sărbătorită pentru prima dată de Heinrich Zimmerman, pe 24 martie 1925, la Berlin, iar în anul 1929 data a fost schimbată cu data de 4 octombrie. În prezent, World Animal Day a devenit o mişcare globală susţinută de organizaţii, autorităţi, celebrităţi din toată lumea, cu peste 1.000 de evenimente organizate anual şi 90 de ambasadori în 70 de ţări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter