Actualitate

Cei 17,9 kilometri de autostradă între Iernut şi Cheţani, finalizaţi în proporţie de 79%! Când vom putea circula

Autostrada A3 începe să prindă contur, iar o nouă bucată este aproape de finalizare, conform reprezentanţilor Asociaţiei Pro Infrastructură (API).

Antreprenorul Astaldi s-a mobilizat excelent în ultimele luni şi a finalizat proiectul în proporţie de 79% până în acest moment, însă şansele de deschidere a sectorului în 2019 sunt foarte mici. În continuare, punctele critice sunt nodul de la Iernut şi podurile peste Mureş de la Bogata, iar cel mai pesimist pronostic pentru deschiderea circulaţiei este luna mai 2020.

Asociaţia Pro Infrastructură a cerut Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să finalizeze până la finalul anului cel puţin nodul rutier de la Iernut, pentru a elimina sensul giratoriu şi trecerea de nivel cu cale ferată.


„Deși progresul este unul foarte bun, nu mai este timp pentru deschiderea traficului în 2019. La începutul anului, vă spuneam că sectorul de 17,9 km are șanse foarte mici, teoretice, de inaugurare în 2019. Momentan, gradul de execuție este în jur de 78%. În continuare punctele critice sunt nodul Iernut și podurile peste Mureș de la Bogata. Evaluând toate lucrările rămase și faptul că vine anotimpul rece, estimăm că vom putea circula pe noul tronson de autostradă cel mai devreme prin luna mai 2020”, se arată într-un mesaj al ONG-ului.


„Cerem antreprenorului și oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să facă toate demersurile tehnice și birocratice astfel încât până în decembrie 2019 să finalizeze nodul Iernut, eliminând astfel soluția temporară periculoasă existentă acum (giratoriu și trecere la nivel cu calea ferată)”, mai transmit reprezentanții API.

Etichete: iernut autostrada A3
Ultimele Stiri
abonare newsletter