Actualitate

Klaus Iohannis participă la deschiderea anului universitar, la UBB

Preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent, luni, de la ora 10.00, la ceremonia de deschidere a anului universitar 2019-2020, la la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB). Şeful statului va participa şi la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Nord-Vest, tot la Cluj.

În cadrul primului eveniment, Klaus Iohannis va decora mai multe universităţi cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Mare Ofiţer.

„Evenimentul, care va avea loc în Aula Magna a UBB, marchează un secol de la constituirea universităţii şi consfinţeşte excelenţa academică şi de cercetare a instituţiei de învăţământ clujene”, informează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.


Cu ocazia prezenţei la Cluj-Napoca, preşedintele Iohannis va vizita, de la ora 12.00, Centrul de Cercetări pentru Medicină Avansată MedFuture al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

„Prin vizitarea acestui centru de cercetare medicală, considerat pol de competenţă ştiinţifică şi tehnologică la standarde europene, preşedintele Klaus Iohannis transmite un mesaj de susţinere a cercetării ştiinţifice medicale, de deschidere către cercetătorii din domeniul medical, precum şi un mesaj de încurajare pentru accesarea de noi proiecte pe zona cercetării medicale, de noi programe educaţionale şi parteneriate academice”, mai arată sursa citată.


Totodată, cu prilejul aniversării a 100 de ani de învăţământ superior românesc la Cluj-Napoca, şeful statului va decora cele şase universităţi de stat din municipiu, care au avut un impact deosebit în comunitate, contribuind la dezvoltarea acesteia în spiritul multiculturalismului, şi care reprezintă un pilon important în conservarea şi promovarea valorilor şi a culturii naţionale.

Astfel, în cadrul ceremoniei, care va avea loc la Primăria din Cluj-Napoca, de la ora 14.00, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Universitatea Tehnică, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Universitatea de Artă şi Design şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” vor fi decorate de către Preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Mare Ofiţer.


Klaus Iohannis va participa şi la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Nord- Vest tot la Cluj, de la ora 17.00. Evenimentul care va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor va reuni aproximativ 1.500 de liberali.

abonare newsletter