Actualitate

Consiliul Județean Cluj trimite 500.000 € în Republica Moldova. Vicele Vakar Istvan, cetățean de onoare al Raionului Hîncești

Consiliul Județean Cluj va aloca nu mai puțin de 500.000 de euro pentru finanțarea unor proiecte de investiții ale Raionului Hîncești din Republica Moldova. Recent, vicepreședintele forului județean, Vakar Istvan, a primit titlul de cetățean de onoare al Raionului Hîncești.

Înțelegerea de cooperare între judeţul Cluj şi Raionul Hînceşti din Republica Moldova datează încă din 2015. În 2018, Consiliul Județean Cluj a decis să finanțeze, din bugetul propriu, unele obiective de investiții ale Raionului Hîncești:

350.000 de euro pentru "Construcția Laboratorului clinic anatomo-patomorfologic al Spitalului Raional Hîncești, Raionul Hîncești, Republica Moldova"


150.00 de euro pentru "Crearea Centrului de excelență în domeniul educației în Raionul Hîncești, Raionul Hîncești, Republica Moldova"

Potrivit Consiliului Județean, în luna august, printr-o adresă, Consiliul Raional Hîncești a solicitat “realocarea din bugetul județului Cluj pe anul 2019 a sumelor alocate în 2018 și neutilizate. Sumele alocate în anul 2018 nu au putut fi utilizate în totalitate datorită nerespectării termenelor stabilite inițial, urmare a modificării legii achizițiilor, condițiilor climatice nefavorabile”.


Între timp, vicepreședintele Consiliului Județean, Vakar Istvan, a primit titlul de cetățean de onoare al Raionului Hîncești “în semn de recunoștință și apreciere a meritelor în dezvoltarea relațiilor de colaborare și bună vecinătate cu România, în cunoașterea și valorificarea tezaurului cultural istoric al poporului nostru, precum și în dezvoltarea și modernizarea patrimoniului raionului”.

abonare newsletter