Actualitate

Susținător-surpriză pentru Boc după ironiile primarului din Iași despre metroul clujean: „Vreau o dezbatere publică!”

Comentariul lui Mihai Chirica, primarul independent (ex-PSD) din Iași, cel care a făcut o remarcă ironică la adresa primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, în privința metroului clujean, continuă să stârnească reacții.

Susținător-surpriză pentru Boc după comentariile primarului din Iași despre metroul clujean: „Vreau o dezbatere publică!” Susținător-surpriză pentru Boc după comentariile primarului din Iași despre metroul clujean: „Vreau o dezbatere publică!”

După ce Mihai Chirica a râs de proiectul edilului clujean, afirmând că va dura mult prea mult până când Emil Boc va construi metroul la Cluj-Napoca, deputatul PSD de Cluj Horia Nasra îl arată cu degetul pe primarul ieșean. Fostul lider al PSD Cluj îi reamintește acestuia de promisiunile neonorate de când se află la cârma orașului moldovean.

„Comentariul superficial al dlui. Mihai Chirică nu este onorant și îmi amintește de proverbul «nu ești curat dacă arunci murdăria în curtea vecinului», mai ales că la nivel de infrastructură, edilul din Iași a promis noi pasaje subterane – nerealizate, bărcuţe pe Bahlui – nerealizate, practic în 3 ani nu a implementat nicio soluție concretă pentru aglomerația din capitala Moldovei!”, se arată într-un mesaj al lui Nasra.


Cu toate acestea, deputatul social-democrat susține că, în acest moment, proiectul metroului din Cluj-Napoca nu beneficiază de o strategie cap-coadă, motiv pentru care îi cere lui Emil Boc să organizeze o dezbatere publică cu cetățenii pe această temă.

„La fel de adevărat este faptul că, de când a anunțat că susține introducerea metroului în Cluj, Emil Boc nu a realizat câțiva pași complementari studiului de prefezabilitate, pe care l-am propus în mai multe rânduri. (...) În acest moment, proiectul introducerii metroului în Cluj nu beneficiază de o strategie de la A la Z, de o agendă, prin urmare în următoarele săptămâni îi propun primarului Emil Boc să organizeze o dezbatere publică”, afirmă Horia Nasra.


Ce dorește deputatul PSD?

– Constituirea unei „Comisii speciale pentru proiectul introducerii metroului în Cluj” pentru a colecta informaţii şi pentru a cunoaşte experienţa altor proiecte similare, pentru a asigura o informare completă a clujenilor cu privire la proiect şi pentru a superviza etapele proiectului;


– Organizarea unor dezbateri care să clarifice posibilele puncte gri și care să evidențieze oportunităţile introducerii metroului în zona metropolitană;

– Prezentarea unor exemple europene de succes.

Ultimele Stiri
abonare newsletter