Actualitate

„Îl miroase...?” Cine și cum amendează călătorii care miros urât în autobuzele clujene?

Persoanele care urcă în mijlocul de transport cu îmbrăcăminte murdară şi urât mirositoare sau care fac gesturi obscene şi insultă şoferii şi controlorii de bilete riscă să primească o amendă usturătoare. Cine îi va controla însă?

„Îl miroase?” Cine și cum amendează călătorii care miros urât în autobuzele clujene? „Îl miroase?” Cine și cum amendează călătorii care miros urât în autobuzele clujene?

Răspunsul la această întrebare l-a oferit Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale a municipiului Cluj-Napoca. Potrivit acestuia, călătorii care miros urât sau consumă alimente cu mirosuri proeminente vor fi amendați de către controlorii Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca. Angajații CTP nu îi vor mirosi pe călătorii indisciplinați, aceștia fiind sesizați în mod firesc de ceilalți pasageri, susține Bonțidean.

„Se va aplica regulamentul aprobat în Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca. Sunt controlorii Companiei de Transport, nu îl miroase (n.red. pe călătorul problematic), dar călătorii sesizează când o persoană este neîngrijită, murdară, cu mirosuri proeminente. Sigur, sesizează, inclusiv șoferii de pe autobuze. Mai mult, ați văzut, am pus în circulație încă 21 de autobuze electrice, sunt 42 la această oră, ele sunt dotate cu camere de supraveghere, care sunt legate într-un dispecerat la CTP, se poate urmări”, a precizat șeful Poliției Locale, în cadrul unei emisiuni radio.


Potrivit noului regulament, cei care călătoresc cu mijloacele de transport în comun cu haine murdare sau urât mirositoare pot fi sancționați cu amendă între 100 și 200 lei. La fel, cei care transportă alimente sau materiale cu mirosuri neplăcute – shaorma, de exemplu –, care deranjează călătorii, vor fi și ei sancționați. De asemenea, şi cei care arată semne obscene sau înjură vor fi aspru sancţionaţi.

„Nu se simte mirosul, dar îl vezi cum arată. Dacă sunt insolvabili (n.red. nu pot plăti amenda), li se interzice să mai călătorească, deci îl dau jos din autobuz, mai pe românește. Mi se pare o măsură bună, va fi eficientă în transportul public. Nu poți face investiții majore în autobuze noi ca să fie distruse de astfel de persoane”, este de părere Marcel Bonțidean.


CITEȘTE ȘI: Reguli noi în troleibuze şi autobuze. AMENDĂ dacă eşti murdar sau miroşi urât!

CITEȘTE ȘI: „Uneori, nu sunt curate”. Nemulțumirile lui Boc când circulă cu autobuzul. Când vor fi amendați cei care circulă murdari sau mirosind urât

Ultimele Stiri
abonare newsletter