Actualitate

Două spectacole pline de emoție la Puck în acest weekend

Teatrul de Păpuși „Puck" din Cluj-Napoca își așteaptă micii spectatori la finalul săptămânii cu două spectacole pline de emoție și învățăminte.

Spectacolul „Szegény Dzsoni és Árnika”/„Sărmanul Djoni şi Arnika", după Ervin Lázár va fi prezentat pe scena Teatrului „Puck” sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 11.

Eroul acțiunii este sărmanul Djoni, cel care în ciuda comploturilor Vrăjitoarei cu 100 de Chipuri, ajunge să își cunoască adevărata iubire, pe Árnika, frumoasa fiică a regelui Östör.


Regia este semnată de Varga Ibolya. În distribuție: Szabolcs Domokos, Giriti Réka, György László, Kötő Áron, Dorottya Balogh, Patka Ildikó și Urmánczi Jenő.

Spectacolul se joacă în limba maghiară.


Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Spectacolul de duminică, 22 septembrie este „Lupul interzis", realizat după un text original de Patrice Seiler, în regia lui Radu Dinulescu, redând în stilul vechilor fabule – adresate în egală măsură celor mici și celor mari – povestea celor care sunt nevoiți să își părăsească locurile natale pentru o viață mai bună printre străini.


Povestea lupului cel rău pe care o cunoaștem cu toții din copilărie nu mai este de actualitate. Lumea s-a schimbat, populația a îmbătrânit, tinerii au plecat pentru a găsi de lucru departe de casă... Apoi au apărut monștrii cu dinți de fier și cu lame de oțel, care au smuls unul după altul toți copacii, iar crestele au devenit golașe. Rămas singur într-un ținut pustiit, eroul nostru, Lupul, și-a luat cu el câteva lucrușoare și a plecat să-și caute norocul, cum se spune la TV, într-o altă lume, într-o altă pădure.

„Este vorba de un lup care, gonind prin pădurea care îi era casă, din cauza defrișării și nemaiavând nimic în jurul lui, emigrează. Trece marea, străbate ținuturi după ținuturi și ajunge într-o favelă, la marginea unui oraș uriaș", descrie Radu Dinulescu, regizorul spectacolului.


„Povestea poate părea pentru cei mari, însă este creată ca o fabulă și se poate adresa și copiilor, asemeni celor ale lui Fontaine", a adaugat Dinulescu.

Ilustrația muzicală este semnată de Radu Dinulescu, scenografia de Patrice Seiler, sculptura de Florin Marin, iar pictura de Elena Ilaș. Distribuția este alcătuită din actorii Adina Ungur și Ionuț Constantinescu.


Spectacolul se joacă de la orele 11, este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Tot duminică, 22 septembrie, artiștii Teatrului „Puck" vor prezenta două spectacole la Castelul Bánffy din Bonțida, cu prilejul Zilei porților deschise. Astfel, de la ora 12 va putea fi urmărit spectacolul „Szegény Dzsoni és Árnika"/„Sărmanul Djoni şi Arnika", (în limba maghiară), în clădirea Miklós. De asemenea, de la ora 13, în capela edificiului va fi interpretat spectacolul „Călătorie în lumea poveștilor", (în limba română).

 

abonare newsletter