Actualitate

Un ONG care luptă pentru drepturile femeilor a împlinit două decenii de existență

SOROPTIMIST INTERNAȚIONAL ROMÂNIA a sărbătorit în perioada 12-15 septembrie, la Cluj-Napoca, 20 de ani de existență, în România, alături de colege, prietene și colaboratoare Soroptimiste din Danemarca, Germania, Grecia și Israel.

SOROPTIMIST INTERNATIONAL este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, cu neutralitate politică și religioasă, grupând femei care activează prin voluntariat, având idealuri si obiective fundamentale comune, pentru o lume mai bună, cum ar fi: promovarea drepturilor omului şi, în special, favorizarea promovării şi respectării drepturilor femeii, menţinerea vie a spiritului de întrajutorare şi înţelegere umană, contribuirea la înţelegerea internaţională şi prietenia mondială - egalitate, progres, pace, dezvoltarea spiritului de prietenie şi unitate între Soroptimistele din toate ţările.

ONG-ul a fost fondat în octombrie 1921 în Oakland, CALIFORNIA, USA și are statut consultativ la ONU și la Consiliul Europei și este partener UNESCO.


Cele aproximativ. 75.000 de Soroptimiste care activează la nivel mondial sunt organizate în federații din America, Europa, Marea Britanie și Irlanda. În România există 7 cluburi la Cluj-Napoca, Brașov, Craiova, Slatina, Târgoviște, Timișoara.

Organizația dorește să-și popularizeze activitatea și să devină un real sprijin pentru comunitate, promovând și apărând drepturile femeilor.


În Clubul din Cluj-Napoca activează 20 de voluntare Soroptimiste cu diverse profesii: cadru didactic, medic, psiholog, economist, matematician, informatician, inginer. Doamnele Preşedinte ale Clubului. Uniunea la nivel național a împlinit 20 de ani de existență, fiind înființată în anul 1999.

de Raluca Vlaicu

Etichete: ong
Ultimele Stiri
abonare newsletter