Actualitate

După Gilău - Nădășelu, o altă AUTOSTRADĂ S-A SURPAT înainte să fie inaugurată

Lotul 3 din Autostrada Lugoj - Deva a început să se surpe înainte ca vreo mașină să circule pe această porțiune.

Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva a început să se surpe marți seară după ce corpul autostrăzii s-a crăpat și o parte din terasament riscă să cedeze complet.

Circulația pe loturile 3 și 4 din Autostrada Lugoj - Deva ar fi trebuit să fie deschisă pe 12 august, după o întârziere de mai bine de trei ani față de previziunea inițială. Oficialii au deschis pe 14 august Lotul 4 care face legătura între Șoimus și Ilia, județul Hunedoara, în timp ce Lotul 3 între Ilia și Cosevița a rămas închis, deoarece Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a susținut că societatea care a construit respectivul segment de drum - anume compania spaniola Comsa - nu și-a făcut treaba, iar porțiunea de drum poate reprezenta un pericol pentru șoferi.


La aproape o lună distanță de la reproșurile făcute de CNAIR,  în corpul autostrăzii a apărut o fisură care afectează întregul terasament și este puțin probabil ca această porțiune să mai fie deschisă circulației până la finalul anului.

Scenariu similar și la Nădășelu


Tronsonul Gilău-Nădăşelu de pe Autostrada Transilvania a avut probleme, la doar câteva luni după ce a fost deschis oficial. Pe mai multe porțiuni, stratul de taluz a luat-o la vale oprindu-se aproape de partea carosabilă.

Reprezentanţii companiei de drumuri spun că situaţia nu este gravă, dar Asociaţia Pro Infrastructura a atenționat la momentul respectiv că astfel de situaţii sunt frecvente şi vor apărea şi pe viitoarele tronsoane care vor fi construite. Pe o porțiune de aproape 10 kilometri de autostradă, între Gilău și Nădășelu, taluzul a luat-o la vale. Din loc în loc și pe ambele sensuri.


CITEȘTE ȘI: Pericol major pe Autostrada Transilvania. Tronsonul Gilău-Nădăşelu a luat-o la vale

Ultimele Stiri
abonare newsletter