Actualitate

Cine este pasagerul 2 milioane de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj-Napoca a aniversat miercuri, 4 septembrie, pasagerul cu numărul două milioane.

Pasagerul 2 milioane de pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj-Napoca a aterizat miercuri seara cu o cursă Blue Air de la Dublin şi a fost premiat, din partea companiei aeriene, cu un voucher de călătorie dus-întors spre orice destinaţie, o sticlă de şampanie şi un buchet de flori. Claudiu Buda din Arad a fost pasagerul cu numărul 2 milioane.

”Înregistrăm, miercuri, un număr de 2 milioane de pasageri pe Aeroportul Internațional «Avram Iancu» Cluj și suntem bucuroși că aniversăm mai repede acest eveniment. Pasagerul a venit cu o cursă Blue Air de la Dublin și va primi două bilete gratuite dus-întors spre orice destinație a Blue Air. Anul trecut aniversarea a 2 milioane de pasageri a fost mai târziu în luna septembrie, avem o creștere a numărului de pasageri cu 4%. Până la sfârșitul anului estimăm că vom avea aproape 3 milioane de pasageri pe aeroportul clujean pe cele 45 de destinații”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo”.


Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj își propune anul viitor noi destinații și atragerea de noi companii aeriene.

“Mulţumesc mult. Mă bucur să fiu eu pasagerul cu numărul 2 milioane. Este o surpriză absolută. Sunt total surprins că în urmă cu 30 de minute dormeam pe avion şi acum sunt aici. Mulţi pasageri şi de aici înainte. Mulţumesc. 2 milioane este o cifră foarte mare şi sper să fie şi mai mulţi pasageri. Nu călătoresc des pe această rută, e o totală întâmplare”, a spus Claudiu Buda.


Numărul pasagerilor care au călătorit cu avionul de pe Aeroportul Internațional Cluj în primul trimestru al anului 2019 a fost de peste 560.000 persoane, în creştere comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit în 2017 pasagerul cu numărul 2 milioane înregistrat pentru prima dată în istoria aeroportului clujean.


În 2018, pasagerul cu numărul 2 milioane a fost sărbătorit pe 7 septembrie. Atunci, directorul David Ciceo spunea că Aeroportul pregăteşte un plan pentru atingerea a 7 milioane de pasageri.

“În 2018 am reuşit să aniversăm mai repede 2 milioane de pasageri. Ne bucurăm că am ajuns aici, avem planuri de dezvoltare. Apreciem contribuţia Consiliului Judeţean Cluj care a sprijinit şi acordat sume importante pentru această dezvoltare. În 2030 considerăm că vom ajunge la aproximativ 7 milioane de pasageri. Sperăm să reuşim devierea râului Someş. Odată cu devierea râului Someş vom extinde pista, odată cu extinderea pistei vom inaugura zboruri directe Cluj-New York. Vom continua şi vom solicita sprijinul atât a Guvernului, cât şi a Consiliului Judeţean şi a Primăriei pentru a atinge ţinta de 7 milioane de pasageri. Până la finalul anului vom ajunge la 2,9 milioane de pasageri. Pentru dezvoltarea aeroportului lucrăm la proiecte pentru un nou terminal de pasageri, vom lansa licitaţia pentru o cale de rulare total nouă, nu avem suficiente locuri de parcare aeronave, ne trebuie un terminal cargo, creşte foarte mult traficul de marfă”, spunea Ciceo în 2018.


Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj este al doilea aeroport din România din punct de vedere al pasagerilor transportați după Aeroportul Internațional “Henri Coandă“ București, iar pentru anul 2019 estimează faptul că va înregistra un trafic de 3 milioane de pasageri.

Transportul aerian de pasageri a crescut în primul semestru al acestui an cu 7,7% comparativ cu perioada similară din 2018, de la 9,943 milioane pasageri la 10,709 milioane pasageri, conform datelor centralizate e Institutul Naţional de Statistică.


Astfel, pe aeroportul Henri Coandă-Bucureşti au fost îmbarcaţi 3.466.500 pasageri şi debarcaţi 3.378.300 pasageri, pe Cluj- Napoca 681.800 pasageri îmbarcaţi şi 654.600 pasageri debarcaţi, iar pe Traian Vuia-Timişoara 364.900 pasageri îmbarcaţi şi 349.400 pasageri debarcaţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter