Actualitate

Scurt „concediu” în Mănășturul verde: „Ne trebuie o formalizare a grădinăritului în Cluj!”

Deputatul independent Adrian Dohotaru amintește de faptul că, pe vremuri, zona celui mai mare cartier al Clujului era numită Grădini Mănăștur.

„Ce preferați, trei rânduri de garaje de tablă, unul lângă altul, sau una dintre cele mai frumoase alei pietonale din Cluj? De când nu ți-ai mai explorat cartierul ca să îl vezi cu alți ochi?”, se întreabă parlamentarul clujean, fervent susținător al spațiilor verzi în Cluj-Napoca.

Acesta afirmă că, în orașe mai mici decât Cluj-Napoca, în Satu Mare sau Alba Iulia, administrațiile respective au reușit să dea jos garajele, spre deosebire de administrația Boc, care într-o vreme promitea asta în fiecare an. Semn bun este faptul că, spre sfârșitul lunii august, viceprimarul Dan Tarcea dădea asigurări că absolut toate garajele vor fi demolate, somând 500 de proprietari să-și dărâme construcțiile.


„Să ne imaginăm că avem acces la Biserica Calvaria, cu Belvedere spre Pădurea Hoia și că stăm pe o băncuță între grădinile ocupate informal și vii. Ne trebuie o formalizare a grădinăritului în Cluj pentru ca acest obicei frumos să nu dispară, pentru ca terenurile respective să nu fie amenințate de noi construcții și betoane”, este de părere Dohotaru.

„Zona asta se numea pe bună dreptate într-o vreme Grădini Mănăștur și mă bucur că m-am simțit din nou copil explorând zone noi, la mine acasă, dar o casă mai exotică și mai verde decât ne-am aștepta într-un cartier înghesuit, cu peste o sută de mii de locuitori”, mărturisește parlamentarul clujean.


CITEȘTE ȘI: Dohotaru vrea să redea clujenilor Calvaria, Biserica se opune? „Au adus argumente rasiste, că veneau oamenii și ascultau manele!”

CITEȘTE ȘI: Adio garaje, start la parkinguri! Primul parking modular din Cluj, pe modelul din München, (re)anunțat

Ultimele Stiri
abonare newsletter