Actualitate

Activiștii pot răsufla ușurați: Iulius Mall NU intervine pe spațiul verde din jurul lacului!

Compania Iulius nu are în plan proiecte care să intervină asupra Iulius Parc sau a spațiului verde din zona lacurilor Gheorgheni, dezvăluie Sorin Guttman, Shopping Center Manager Iulius Mall Cluj.

Activiștii pot răsufla ușurați: Iulius Mall NU intervine asupra spațiului verde din jurul lacului! Activiștii pot răsufla ușurați: Iulius Mall NU intervine asupra spațiului verde din jurul lacului!

După ce deputatul independent Adrian Dohotaru a publicat o scrisoare deschisă destinată primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, respectiv managerului Iulius Mall, Sorin Guttman, în care solicita ca spațiul verde din jurul centrului comercial să nu se transforme în spațiu construibil, conducerea mall-ului îi liniștește pe activiștii de mediu.

„Perspectiva grafică publicată (n.red. în scrisoarea deputatului) reprezintă o propunere inițială, analizată acum mai bine de șase ani, anterioară amenajării Iulius Parc. Cu certitudine, nu reprezintă un proiect de actualitate și solicităm să nu o mai utilizați. Suntem surprinși de menționarea Iulius în scrisoare, în contextul în care Iulius Parc, inaugurat în 2013, continuă să fie un obiectiv de interes pentru întreaga comunitate, iar de atunci, compania noastră nu a mai făcut niciun demers privind acel proiect sau alte investiții în arealul respectiv”, se arată într-un comunicat remis de conducerea mall-ului, prin vocea managerului Sorin Guttman.


Decizia companiei Iulius a fost de a amenaja un parc modern pentru comunitatea clujeană, care se întinde pe 30.000 mp și care a presupus o investiție de peste 2 milioane de euro, ca parte a proiectului de regenerare urbană a zonei. De altfel, Iulius se numără printre puținii dezvoltatori imobiliari care crează parcuri și spații verzi de o asemenea amploare, componentă prezentă și în cadrul proiectelor mixte pe care le-a realizat în Iași și Timișoara, transmite Guttman.

Iulius Parc, o gură de oxigen pentru mii de clujeni

„În cei șase ani de la inaugurare, așa cum ați sesizat, Iulius Parc a reprezentat și continuă să fie o atracție pentru petrecerea timpului liber, nu doar pentru locuitorii din zonă, ci și pentru angajații din clădirile de birouri și pentru cei care vin la cumpărături în Iulius Mall. Spațiul verde a fost amenajat de la zero, cu arbori maturi aduși de la pepinierele din Italia, gazon special, alei pentru alergare, ciclism și de promenadă, zone de recreere și multe alte facilități. După inaugurare, Iulius Mall a continuat să investească în mentenanța și administrarea spațiului verde”, dezvăluie reprezentanții centrului comercial.


De altfel, o dovadă clară a faptului că se dorește ca Iulius Parc să continue să ocupe un loc important în preferințele comunității privind petrecerea timpului liber sunt și numeroasele evenimente organizate, cu acces gratuit, care oferă publicului experiențe complete și inedite. Conducerea Iulius subliniază faptul că investiția în amenajarea Iulius Parc a companiei este dedicată în totalitate comunității, pe termen lung.

„Referitor la calea de acces în parcarea demisol a Iulius Mall Cluj, aceasta este impusă prin normative legislative, pentru a permite utilizarea optimă și în siguranță a acelui sector de parcare. Vă asigurăm că sunt în analiză modalități de fluidizare și reducere a traficului de tranzit prin zona respectivă”, se mai arată în replica semnată de Sorin Guttman.

Ultimele Stiri
abonare newsletter