Actualitate

Ce spune un fost pilot de raliuri despre șoferii din Cluj: „Civilizația a venit prima dată în Ardeal”

Titi Aur, fost pilot de raliuri și unul dintre cei mai experimentați specialiști auto din România, spune că miturile despre „cei mai proști” șoferi, mituri care circulă în fiecare mare oraș al țării, sunt de fapt niște idei preconcepute.

Miturile despre „cei mai proști șoferi” sunt oarecum false, spune Titi Aur. El a explicat cum se creează această imagine în rândul șoferilor. În orașele mari din țară - Cluj, Iași, București, Timișoara - localnicii știu să circule, iar cei care vin din județele limitrofe sunt mai timizi, nu prea nimeresc și atunci ai să auzi în Cluj că șoferii din Alba sunt cei mai proști, în Iași o să auzi că șoferii din Vaslui sau din Botoșani sunt cei mai proști, în Timișoara că cei din Caraș sunt cei mai proști etc. De ce? Pentru că e normal ca atunci când vii din localități limitrofe să nu te prea descurci și localnicii spun: Uite cum circulă! și așa apar miturile.

„Cert este că civilizația a venit prima dată în Ardeal, dar a ajuns și în București în ultimii ani”, consideră Titi Aur. „Se simte (în București - n.r.) față de cum era acum 10 ani, de nevoie, de voie au început să-ți mai dea prioritate când ieși din benzinărie, când ieși de undeva, pot să te mai lase de pe o bandă pe alta, nu te mai înjură, nu te mai claxonează chiar de la orice când sunt faze de-astea cu Vreau să trec și eu, lasă-mă puțin. Deci, a venit. Este insuficient, dar încet-încet a venit”, a declarat Titi Aur într-un interviu pentru Digi24.

Etichete: trafic soferi
Ultimele Stiri
abonare newsletter