Actualitate

Trenul turistic Mocăniţa a DERAIAT a doua oară

Un vagon al trenului turistic Mocăniţa a deraiat vineri în timp ce parcurgea traseul obişnuit pe defileul Văii Vaserului din Munţii Maramureşului, a precizat directorul Salvamont Maramureş, Dan Benga.

UPDATE

Vagonul deraiat al trenului Mocăniţa - probleme tehnice; nu sunt turişti răniţi

Directorul Salvamont Maramureş, Dan Benga, a declarat vineri, că nu există turişti răniţi în urma deraierii trenului turistic Mocăniţa.


El a precizat că "vagonul deraiat se pare că are o problemă tehnică serioasă".

"Echipajul Salvamont ajuns la locul incidentului a constatat că nu există turişti răniţi. Din primele imagini ale colegilor aflaţi la locul intervenţiei se poate vedea un număr mare de turişti aflaţi lângă tren. (...) Vagonul deraiat se pare că are o problemă tehnică serioasă", a spus Dan Benga.


Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului judeţului Maramureş, Dan Bucă, a afirmat că vagonul deraiat a fost tras pe o linie secundară.

"Vagonul respectiv a fost tras pe o linie secundară şi urmează să se facă o expertiză pentru a vedea cu exactitate ce s-a întâmplat. Mocăniţa a fost pusă în circulaţie. Au fost vândute 280 de bilete, iar în vagonul deraiat au fost 46 de persoane. Nu s-au înregistrat victime", a subliniat Dan Bucă.


ŞTIRE INIŢIALĂ

Din primele informaţii nu ar fi persoane accidentate.

Potrivit directorului Salvamont Maramureş, deraierea s-a produs la km 8 al liniei ferate cu ecartament îngust şi a fost anunţată la numărul 112.


"Acţiune în desfăşurare Salvamont Maramureş... Valea Vaserului traseul Mocăniţei... În urma unui apel venit prin 112 se pare că o garnitură (vagon) a Mocăniţei ar fi deraiat la Km 8. Nu se cunosc deocamdată alte detalii... O echipă de prim răspuns a Salvamont Maramureş - formaţia Vişeu se deplasează de urgenţă în zonă... Totodată un echipaj de stingere de la Pompieri - Vişeu şi un echipaj medical au plecat spre zona mai sus amintită", este mesajul postat pe pagina de Facebook a Salvamont Maramureş.

Este al doilea incident de acest gen după cel petrecut sâmbăta trecută când o locomotivă a trenului Mocăniţa a deraiat, antrenând primul vagon. 12 turişti au suferit răni uşoare.


În momentul producerii accidentului, locomotiva avea legate 11 vagoane şi 340 de turişti erau la bord.

abonare newsletter