Actualitate

Clujul, ocolit de străini? Scădere simțitoare a numărului de vizitatori de peste hotare!

Surprinzător, România este mai puţin atractivă pentru turiștii străini: numărul lor a scăzut cu 5,3% în primul semestru al anului 2019!

Clujul, ocolit de străini? Scădere simțitoare a numărului de vizitatori de peste hotare! Clujul, ocolit de străini? Scădere simțitoare a numărului de vizitatori de peste hotare!

Numărul turiştilor străini în primul semestru s-a situat la 1,2 milioane, în scădere cu 5,3% faţă de perioada similară a anului trecut, arată calculele Ziarul Financiar, în baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Bucureştiul atrage în continuare cei mai mulţi turişti străini, adică 550.000 în prima jumătate a anului, minus 5,4% faţă de prima parte a anului trecut.

Printre județele care atrag cei mai mulţi vizitatori de peste hotare, dar au bifat cea mai mare scădere a numărului de turişti străini se află, surprinzător, Mureş (–13%), Cluj (–11%) şi Braşov (–8%). De altfel, singurul judeţ care a atras mai mulţi turişti străini din top zece este Constanţa, care a înregistrat un număr de peste 27.000 de vizitatori de peste hotare, în creştere cu 18% faţă de prima jumătate a anului 2018.


La sfârșitul lunii iulie, jurnaliștii de la CNN au realizat un top al celor mai frumoase 20 de orașe din Europa care au prea puțini turiști. Printre acestea se afla și un singur oraș din România: Cluj-Napoca. Peste 170.000 de turişti au vizitat Clujul anul trecut, potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Statistică, înregistrând o creştere cu 35% faţă de 2016.

Totuși, o gură mare de oxigen pentru Cluj-Napoca a fost ediția aniversară UNTOLD. Organizatorii estimează că, din total participanților – peste 372.000 la număr, 20% au fost din străinătate. Și anul acesta, au fost prezenți participanți din peste 100 de țări precum Anglia, Olanda, Franța, Belgia, Austria, Polonia sau Ungaria, până la țări „exotice” cum ar fi Argentina, Brazilia, India, Israel, Canada, SUA sau China.


CITEȘTE ȘI: Boc trage cortina peste UNTOLD 2019: „Faima bună a Clujului trece granițele Europei!

Ultimele Stiri
abonare newsletter