Actualitate

Traficanți de droguri, deconspirați de polițiștii clujeni. Zeci de percheziții, sute de grame de substanțe descoperite!

Polițiștii clujeni au descins la locuințele mai multor persoane bănuite de trafic de substanțe psihoactive.

Potrivit IPJ Cluj, la data de 13 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor DIICOT – ST Cluj-Napoca, au efectuat 18 percheziţii domiciliare, la locuinţele a 15 persoane bănuite de trafic de substanţe psihoactive.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 743 de grame de substanțe psihoactive sub formă cristalină, 199,4 grame de substanțe psihoactive sub formă vegetală, 169,4 grame de cannabinoid sintetic, 15 comprimate, 3 laptopuri, un hard-disk, 37 de telefoane mobile, 8.000 de euro, 10.658 de lei și un pistol cu aer comprimat.


Bunurile ar fi fost procurate de membrii grupului în mediul online, ulterior fiind puse în vânzare, oferite sau deţinute pentru consum propriu. La data de 13 august, procurorii DIICOT au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de 7 dintre membrii grupului, urmând ca aceştia să fie prezentaţi în faţa magistraţilor, în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În prezent, se continuă cercetările în vederea probării întregii activități infracționale a grupului. Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.

abonare newsletter