Actualitate

FOTO Parcul Central și Cluj Arena reînverzesc după UNTOLD, o altă față până la finalul lunii

La doar câteva zile după ce au suferit pagube considerabile în urma festivalului ajuns la cea de-a cincea ediție, Parcul Central și Cluj Arena recapătă starea de dinaintea UNTOLD.

Eco Garden Construct, una dintre firmele care se ocupă de reabilitarea Parcului Central „Simion Bărnuțiu” şi schimbarea gazonului de pe Cluj Arena, a postat noi imagini cu reamenajarea celor două obiective. „Am început săptămâna cu spații verzi și frumoase folosind bugetul alocat de UNTOLD pentru înfrumusețarea Parcului Central!”, anunța, luni, pe Facebook, unul dintre cei care montează gazonul rulant în Parcul Central.

Potrivit organizatorilor UNTOLD, circa 50.000 mp din Parcul Central se vor afla în lucru până la finalul lunii august, costurile ridicându-se la peste 1 milion de lei. De asemenea, pentru înlocuirea gazonului de pe Cluj Arena, reprezentanții festivalului au alocat circa 370.000 lei, lucrările fiind în plină desfășurare, așa cum i-au promis și primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Astfel, exilată pe „Trans-Sil” din Târgu Mureș pentru partidele considerate pe teren propriu, Universitatea Cluj va putea reveni și ea în curând „acasă”.


„Aceste lucrări (n.red. în Parcul Central) presupun schimbarea unor porțiuni de gazon, supraînsămânțare, toaletare vegetație și până la amenajări peisagistice. (...) Pe lângă lucrările de la gazon, organizatorii vor evalua alături de managementul Cluj Arena și eventualele deteriorări survenite în afara terenului de joc”, declarau, în urmă cu câteva zile, reprezentanții UNTOLD.

„Totul se readuce la situația inițială, tot ce s-a deteriorat, parcul se reface în integralitate în baza devizelor făcute și a raportului de recepție pe costurile organizatorilor. Am apreciat că au spus că sunt dispuși să investească mai mult, adică au fost zone care au fost afectate de ploaie, vor fi refăcute în integralitate cu gazon rulant, unde specialiștii spun că se impune acest lucru. Voi fi atent dacă se țin de cuvânt, dar am apreciat mesajul public că sunt dispuși să aducă parcul într-o situație chiar mai bună decât înainte”, a precizat Emil Boc.


CITEȘTE ȘI: Boc trage cortina peste UNTOLD 2019: „Faima bună a Clujului trece granițele Europei!”

abonare newsletter