Actualitate

Distrugătoarele americane „invadează” Marea Neagră: „Ne permite o apărare credibilă!”

Distrugătorul USS Porter din Flota a 6-a a Statelor Unite ale Americii (SUA) a fost trimis, vineri, într-o misiune în Marea Neagră.

Distrugătoarele americane „invadează” Marea Neagră: „Ne permite să furnizăm o apărare credibilă!” Distrugătoarele americane „invadează” Marea Neagră: „Ne permite să furnizăm o apărare credibilă!”

Vasul a fost trimis pentru a contribui la stabilitatea maritimă şi a dovedi sprijinul american pentru aliaţii din NATO şi partenerii regionali, a anunţat forţa navală a SUA pentru Europa şi Africa. Distrugătorul din clasa Arleigh Burke este a şasea navă militară americană care intră anul acesta în Marea Neagră, fiind precedat de USS Carney, care a participat în iulie la exerciţiul naval americano-ucrainean Sea Breeze 2019, alături de nave militare din 19 ţări, inclusiv România.

„Operaţiunile pe care le efectuăm în Marea Neagră alături de aliaţii şi partenerii noştri menţin relaţiile strânse necesare pentru stabilitatea regională. Flexibilitatea inerentă a DDG (n.red distrugătoare cu rachete ghidate) din forţele noastre navale desfăşurate avansat ne permite să furnizăm o apărare credibilă şi să ne asigurăm că suntem în postura corespunzătoare pentru a sprijini operaţiunile noastre globale”, a declarat viceamiralul Lisa M. Franchetti, comandantul Flotei a 6-a.


USS Porter, desfăşurat avansat la baza navală Rota din Spania, efectuează operaţiuni navale în zona de operaţiuni a Flotei a 6-a, în sprijinul intereselor naţionale de securitate ale SUA în Europa. Marina militară americană acţionează regulat în Marea Neagră, în conformitate cu legislaţia internaţională şi cu Convenţia de la Montreux, arată site-ul Flotei a 6-a.

Flota a 6-a a SUA, cu comandamentul la Napoli, desfăşoară toate tipurile de operaţiuni navale şi interarme, de multe ori în colaborare cu parteneri aliaţi şi inter-agenţii, pentru a promova interesele naţionale ale SUA, precum şi securitatea şi stabilitatea în Europa şi Africa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter