Actualitate

Emil Boc promite un heliport pentru urgențe medicale în centrul orașului

Clujul se va bucura de un heliport medical în centrul orașului pe parking-ul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, mai exact pe strada Moților, conform unor declarații făcute de primarul Emil Boc.

Emil Boc promite un heliport medical în centrul orașului pentru urgențe Emil Boc promite un heliport medical în centrul orașului pentru urgențe

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj a venit cu ideea unui helipunct care să faciliteze urgențele medicale care ajung în orașul de pe malul Someșului. Emil Boc a susținut ideea într-o intervenție avută la un post public de radio.

„Am inclus la rectificarea de buget bani pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea realizării, la Cluj, a unui heliport medical, de tip helipunct, pe parking-ul de la Primărie, de pe strada Moților. Nu e o idee nouă, e mai veche, la solicitarea directorului medical Adelea Golea și a managerului Petru Șușcă de la Spitalul Județean, pe baza convocării prefectului.


Acum se realizează caietul de sarcini, va fi făcută o expertiză tehnică, ce va avea răspunsul la întrebarea: ce mai avem de făcut la parking-ul de pe Moților în vederea consolidării acestuia pentru a putea funcționa un heliport? Heliportul va beneficia de un lift exterior”, a precizat Emil Boc.

Etichete: emil boc
abonare newsletter