Actualitate

O Cultură URIAȘĂ de CANNABIS a fost găsită în Bistrița-Năsăud după cea descoperită la Cluj

Traficul cu droguri a devenit o activtitate din ce în ce mai căutată în Transilvania, iar polițiștii din Bistrița au găsit o adevărată cultură outdoor la doar câteva săptămâni distanță de la momentul în care un clujean a fost prins cu mai multe plante de cannabis.

O femeie din Bistrița-Năsăud și soțul ei, cetățean german, au fost ridicați de procurorii DIICOT după ce ar fi înființaț o cultură outdoor de cannabis. Procurorii au găsit 300 de pachete cu cannabis, etichetate necorespunzător ca produse naturiste, fiind atribuite unui producător cunoscut în domeniu. Această descoperire vine la doar câteva săptămâni distanță de la momentul în care un clujean a fost prins în timp ce creștea mai multe plante de cannabis.

Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea procurorilor DIICOT - B.T. Bistriţa-Năsăud, au făcut, marţi, trei percheziţii domiciliare în judeţ, pentru documentarea activităţii infracţionale a două persoane bănuite de trafic de droguri de risc.


Din cercetări a rezultat că, în cursul acestui an, o femeie de 48 de ani, din Tureac, împreună cu concubinul ei, un cetăţean german în vârstă de 61 de ani, ar fi iniţiat o cultură outdoor de cannabis.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite o cultură outdoor de cannabis, constituită din 70 de plante în diferite stadii de dezvoltare, şi mai multe echipamente care constituiau un laborator indoor de creştere a plantelor de cannabis.


De asemenea, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 5 kilograme de masă verde de cannabis, aproximativ 20 de kilograme de muguri de cannabis, repartizate în 166 de caserole şi 134 de pungi, 22.500 de euro şi două cântare electronice de mare precizie. De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 3 laptopuri, 4 telefoane mobile, o tabletă şi 5 HDD.

Cei doi sunt cercetaţi pentru trafic de droguri de risc, fiind reţinuţi pentru 24 de ore, iar miercuri vor fi prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter