Actualitate

Clujenii cer modernizarea unui drum județean: „Reabilitarea drumurilor, cel mai mare eșec al Consiliului Județean!”

„Drumul de la Gilău la Mărişel este o ruşine!”, susțin inițiatorii unei petiții prin care solicită reabilitarea DJ 107P Gilău – Mărişel – DN 1R.

Clujenii cer modernizarea unui drum județean: „Reabilitarea drumurilor, cel mai mare eșec al Consiliului Județean!” Clujenii cer modernizarea unui drum județean: „Reabilitarea drumurilor, cel mai mare eșec al Consiliului Județean!”

„Drumul judeţean de la Gilău la Mărişel este o ruşine pentru judeţul Cluj. În ultimii ani, drumul s-a transformat într-un cimitir pentru maşinile clujenilor din zonă şi un impediment pentru turismul din Apuseni, o antireclamă, în condiţiile în care în ultima iarnă turiştii au venit în număr mare la pârtiile de ski din Mărişel”, se arată în textul petiției, care aruncă pisica în curtea Consiliului Județean Cluj.

Inițiatorii petiției susțină că cei însărcinați cu modernizarea drumului județean, care promit an de an reabilitarea acestuia, dau din umeri neputincioși. „CJ Cluj este o instituție fantomă, condusă de politicieni mediocri din punct de vedere administrativ, care ocazional, între două vacanţe, mai trimit comunicate de presă cu realizări inexistente”, avertizează cei care solicită reabilitarea drumului în regim de urgență.


De fapt, în ultimii ani, forul județean s-a lăudat de mai multe ori cu începerea reabilitării drumului judeţean DJ 107P Gilău – Mărişel – DN 1R. În schimb, rezultatele concrete au întârziat să apară, demonstrând astfel „dezinteresul total al Executivului Consiliului Judeţean Cluj faţă de problemele judeţului”, susțin inițiatorii petiției.

Promisiunile lui Tișe de-a lungul anilor

La data de 1 septembrie 2016, președintele CJ Cluj, Alin Tișe transmitea că „drumul judeţean de interes turistic DJ 107P Gilău (DN1) – Someşul Rece – Mărişel – Fântânele (DN1R) a intrat în reparaţii”, vizând un tronson cu o lungime totală de 44 km. Peste un an, în data de 4 septembrie 2017, șeful forului județean reanunța „cu bucurie” că, în perioada imediat următoare, „vor demara lucrările de modernizare a acestui drum judeţean de o importantă cu adevărat strategică pentru judeţul Cluj”.


Apoi, în data de 22 mai 2018, CJ Cluj ieșea în față cu un nou comunicat de presă în care dezvăluia că „au demarat lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean Gilău – Someşu Rece – Mărşsel – DN 1R”. Peste aproape un an, în 4 aprilie 2019, forul județean promitea din nou reluarea lucrărilor, după ce acestea fuseseră suspendate pe perioada iernii. Programul de modernizare a drumurilor judeţene, susţinut de Consiliul Judeţean Cluj, este „falimentar”, arată cu degetul inițiatorii petiției, care spun că reabilitarea drumurilor județene este „cel mai mare eșec al CJ Cluj”.

„Prin urmare, ne propunem să strângem un număr considerabil de semnături pentru a grăbi reabilitarea drumului judeţean şi pentru a le înainta consilierilor judeţeni clujeni, parlamentarilor clujeni, prim-ministrului României şi preşedintelui României! Haideţi să ne solidarizăm pentru reabilitarea drumului DJ 107P Gilău - Mărişel!”, se mai arată în textul petiției.

Ultimele Stiri
abonare newsletter