Actualitate

Consiliul Județean angajează avocați să se “războiască” cu Aeroportul. “Situație absolut penibilă”

Conducerea Consiliului Județean a decis să își angajeze case de avocatură pentru procesele pe care instituția le are cu Aeroportul. Nici la acest proiect, două comisii nu și-au dat avizul, dar cu toate acestea proiectul a fost votat de consilieri.

“Cred că este un semn de întrebare, de ce 2 din 3 comisii nu şi-au dat avizul, e o chestiune mult mai sensibilă şi cred că ar trebui avut grijă în așa fel încât la punctele de vedere care sunt de mai multe feluri să găsim modalitatea ca comisiile să se întâlnească și să dea aviz. Nu e ok să nu avem două avize”, a spus Valentin Cuibus, consilier județean PSD.

Tișe: “Mi-am delegate atribuțiile în ceea ce privește Aeroportul”


Tișe spune că angajații Consiliului Județean nu mai fac față proceselor intentate instituției de către Aeroport.

“Prin hotărârea pe care am aprobat-o, era prins doar președintele. Eu am delegat atribuțiile cu privire la eroport în totalitate, le-am delegat vicepreședintelui Marius Mânzat. Această hotărâre completează hotărârea pe care am votat-o prin care și vicepreşedintele care exercită atribuțiile de președinte să fie apărat de respectiva societate când au litigii personale. Pe lângă președinte, și vicepreședintele să beneficieze de aceleași servicii. Eu am decis în mod unilateral să deleg toate atribuțiile care vizează aeroportul către vicepreședinte și, de asemenea, tocmai că există un conflict institutional între angajații aeroportului și Consiliul Județean am convenit să apelăm la o societate independentă de avocatură. Angajaţii nu fac faţă la numărul mare de procese, nu ne mai putem ocupa de gunoaie, de drumuri, de proiectele instituției, pentru că în mod constant avem procese deschise. În fiecare zi, pentru 3-4 procese angajații forului județean nu pot să stea la Tribunal”, a spus Tișe.


Cuibus: “Situație absolut penibilă”

Cuibus spune că forul județean a ajuns “într-o situație penibilă” prin faptul că e chemată în judecată de către o regie din subordine.


“Sper ca acest lucru să rezolve o dată pentru totdeauna problema pentru că suntem într-o situație absolut penibilă în care o regie a Consiliului Județean se află în conflict cu forul județean. Cine e vinovat, cine e nevinovat, e o discuție interminabilă pe care nu o vom finaliză niciodată. Probabil adevărul e undeva la mijloc, şi lucrurile au fost scăpate de sub control. Sper să mergem pe o soluție care să ducă la dezvoltarea aeroportului, lucrurile sunt blocate, evoluţia aeroportului e departe de ceea ce ne-am dorit cu toții. Toți vrem dezvoltarea aeroportului, dar fiecare înţelege dezvoltarea în felul lui. Sper să dezamorsăm situaţia”, a completat Cuibus.

În replică, Tișe a spus că “nu e nimic blocat la aeroport, nu există hotărâre cerută, inclusiv pe investiţii, pe care CJ să îl refuse sau să nu îl aprobe”.


“Poate reușim să avem același punct de vedere cei din CA, din conducere și noi. Dacă au puncte de vedere diferite, nu înseamnă că ne certăm. E o diferență de abordare în ceea ce privește prioritizarea investițiilor. Fiecare dorea dezvoltarea în etape diferite”, a mai spus președintele CJ Cluj.

Alți consilieri au propus ca acești bani dați pe avocați să fie alocați “pentru alte proiecte mult mai importante pentru Consiliul Județean”.


“Vă imginați că un funcționar public din Consiliul Județean își va permite să angajeze un avocat să se apere de procesele intentate aeroportului? Unii au 3-4 procese. Nu poţi să îi ceri unui funcţionar pe banii lui să se apere în procesele cu aeroportului pentru că cineva îl acuză că a încălcat legea. Colegii nostril nu au nicio obligație să-și angajeze avocați să se apere în procesele cu Aeroportul. Nu poți să ceri unui funcționar să se apere pe banii luni în procese pe care Aeroportul le deschide cu nemiluita. Dacă pierzi, plătești din buzunarul tău. Eu am nu știu câte procese. Nu vă imaginaţi că eu o să-mi cheltui toţi banii mei, am procese cu angajații, cu funcționarii, sute de mii de lei ceruți, milioane de euro daune, plătiţi-mi dumneavoastră onorariile. Eu nu sunt dispus să îmi cheltui banii pentru că cineva e procesoman și deschide procese pe bandă rulantă. Sunt 35 de procese civile plus nu știu câte plângeri penale. Eu, personal, nici nu mai știu câte am”, a conchis Tișe.

Etichete: alin tise avocati
Ultimele Stiri
abonare newsletter