Actualitate

Dej, Cuzdrioara și Mănășturel vor beneficia de o rețea nouă de apă potabilă și canalizare

Municipiul Dej și comuna Cuzdrioara vor fi beneficiarii unei noi rețele de distribuție a apei potabile și de canalizare.

Dej, Cuzdrioara și Mănășturel vor beneficia de o rețea nouă de apă potabilă și canalizare Dej, Cuzdrioara și Mănășturel vor beneficia de o rețea nouă de apă potabilă și canalizare

Consiliul Județean Cluj continuă lucrările privind dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Cluj, în vederea obținerii unei rețele de apă și canalizare modernă, conformă celor mai noi standarde în domeniu și normativelor europene în vigoare.

În acest sens, la nivelul municipiului Dej se vor realiza lucrări în cuantum de 8.773.098 euro. În concret, localitatea clujeană va beneficia de o nouă rețea de distribuție a apei potabile de aproximativ 5,5 km, o rețea nouă de canalizare în lungime de 25 de km, trei noi stații de pompare a apei potabile, 11 stații de pompare a apei uzate și de o conductă de refulare a apei uzate menajere de circa 4 km, se arată într-un comunicat remis de forul județean.


Totodată, Consiliul Județean Cluj promite că se vor reabilita peste 6 km de rețea de distribuție a apei potabile, precum și aproximativ 5 km de rețea de canalizare. Lucrările vor fi executate de către Compania de Apă „Someș” SA, în baza contractului de lucrări nr. 4 din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”, proiect cu finanțare europeană în valoare de 355,6 milioane de euro, câștigat la finele anului 2018.

De asemenea, în comuna clujeană Cuzdrioara se vor realiza lucrări în valoare totală de 2.578.961 euro, în baza contractului de lucru nr. 12 din cadrul proiectului menționat anterior. Astfel, localitățile Cuzdrioara și Mănășturel vor beneficia și ele de o nouă rețea de distribuție a apei potabile de 1,4 km, o rețea nouă de canalizare în lungime de circa 19 km, o conductă nouă de refulare a apei uzate menajere de aproximativ 7 km, precum și de cinci noi stații de pompare a apei uzate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter