Actualitate

Cluj-Napoca, într-un top realizat de CNN. E printre cele mai frumoase orașe cu prea puțini turiști

Jurnaliștii de la CNN au realizat un top al celor mai frumoase 20 de orașe din Europa care au prea puțini turiști. Printre acestea se află și un singur oraș din România, Cluj-Napoca.

În realizarea acestui clasament, jurnaliștii americani au luat în calcul oportunitățile pe care aceste orașe le oferă turiștilor care doresc să ajungă în locuri mai puțin frecventate. Cluj-Napoca este al doilea oraș ca mărime din România și este adesea văzut ca o oprire pentru călătorii care caută aventuri în aer liber în Munții Apuseni sau pentru cei dornici să viziteze atracțiile istorice ale Transilvaniei, scrie CNN. Dar Biserica Sf. Mihail și fascinanta Fabrica de Pensule, o galerie de lucru și un spațiu de artă într-o fostă fabrica de pensule, sunt doar două dintre atracțiile care îi fac pe turiști să își dorească să stea mai mult. Cafenelele, barurile sau piețele frumoase sunt câteva dintre ”capcanele” pe care Cluj-Napoca le întinde turiștilor pentru a-i face să stea cât mai mult aici.

Peste 170.000 de turişti au vizitat Clujul anul trecut, potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Statistică. Vorbim de o creştere cu 35% faţă de 2016.
 

Etichete: turisti cnn cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter