Actualitate

Licitațiile Primăriei, ignorate pe bandă rulantă! „Dacă nu se prezintă nimeni, mergem în negocieri directe!”

Reprezentanții administrației locale recunosc că firmele nu sunt interesate de licitațiile anunțate de Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Licitațiile Primăriei, ignorate pe bandă rulantă! „Dacă nu se prezintă nimeni, mergem în negocieri directe!” Licitațiile Primăriei, ignorate pe bandă rulantă! „Dacă nu se prezintă nimeni, mergem în negocieri directe!”

La începutul lunii iulie, Monitorul de Cluj dezvăluia că reabilitarea podului Garibaldi mai așteaptă, cea de a treia licitație fiind anulată. De peste cinci ani, Primăria nu găsește constructor pentru podul care leagă Centrul de cartierul Grigorescu. Viceprimarul Dan Tarcea admite că nu este un caz izolat, punând seama pe faptul că firmele nu pot onora licitațiile din pricina volumului imens de lucru.

„Din păcate, la podul Garibaldi, și nu numai, avem o problemă! Suntem la a treia rundă de licitație, nu s-a prezentat nimeni. Am discutat și cu proiectantul, condițiile sunt de piață, prețurile sunt reale, s-au refăcut calculele. Se pare că este prea mult de lucru în această perioadă și nu sunt firme disponibile. Avem peste 23 de licitații la care nu s-a prezentat nimeni, fie că discutăm de podul Garibaldi, fie de clădirea de la Filarmonică, cea de birouri sau hotel, la care deja la a treia licitație nu s-a prezentat nimeni”, a dezvăluit Tarcea, la Radio România Cluj.


Zero este cifra și în dreptul firmelor interesate de modernizarea Grădiniței „Căsuța Poveștilor” sau de reabilitarea blocurilor, cu toate că municipalitatea a accesat fonduri europene în acest sens. Dacă nu vor găsi firme interesate nici după cea de-a treia rundă de licitații, autoritățile locale vor merge pe mâna negocierilor directe.

„La fel, pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea Grădiniței Căsuța Poveștilor sau pentru reabilitări de blocuri nu s-a prezentat nimeni. Am reușit să obținem fonduri europene, 52 de blocuri cu 2.511 apartamente vor fi reabilitate, dar, din păcate, la mai mult de jumătate din aceste blocuri nu s-a prezentat nimeni! După a treia rundă de licitație, dacă nu se prezintă nimeni, vom încerca să mergem în negocieri directe cu firmele, există această procedură legală de a cere o ofertă directă”, a precizat viceprimarul.


Momentan, lucrări de reabilitare se fac la mai multe poduri în oraș – Nodul N, Fabricii, Porțelanului –, însă podul Garibaldi „nu este un pericol pentru cetățeni”, susține Tarcea, dar „trebuie modernizat”. „Face legătura între două cartiere importante, dar nu se mai încadrează în peisaj, este singurul lucru care nu a fost modernizat”, punctează viceprimarul.

De asemenea, municipalitatea așteaptă studiul de fezabilitate pentru podul Răsăritului, un pod nou care va face legătura între gară și Piața 1 Mai. Astfel, cei care vor să ajungă în Mărăști nu vor mai trebui să treacă prin Iris, ci pe acest pod, care va fi paralel cu cel de cale ferată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter