Actualitate

Recital de Tango la Muzeul Etnografic al Transilvaniei cu strângere de fonduri

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, îi așteaptă pe clujeni în data de 26 iulie, de la ora 18:00, la evenimentulun recital de Tango argentinian.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală „Cluj Tango Orchestra", care își propune să aducă în fața publicului larg muzica autentică a tangoului argentinian din Buenos Aires.

„Scopul acestui concert este de a strânge fonduri pentru achiziționarea unui bandoneon, instrument ce se fabrica manual în Germania, neexistând în Romania. Momentan, instrumentul care îl are orchestra este cu titlu de împrumut, pentru o perioadă determinată. Acest proiect de strângere de fonduri pentru bandoneon a fost inițiat în România de Lucian Stan, campion european de tango argentinian, dansator profesionist si profesor pedagog în arta tango-ului, prieten de suflet al muzicienilor. Pe baza unei propuneri susținute de Argentina și Uruguay, tangoul a fost inclus în anul 2009 pe Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității, bandoneonul fiind o componentă foarte importantă a acestuia”, au transmis organizatorii evenimentului.


Orchestra de tango care oferă recitalul de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei este prima înființată în Transilvania.

Ultimele Stiri
abonare newsletter