Actualitate

Nasra îl îndeamnă pe Boc să privească spre Bihor. Podul Garibaldi, proiect care stă pe loc

Deputatul clujean Horia Nasra a făcut o comparație între proiectele din Cluj-Napoca și cele din Oradea.

Într-o notă ironică, psd-istul Horia Nasra a arătat ce proiecte nu au fost realizate de către municipalitatea clujeană.

„Luna lui cuptor, 2013, Emil Boc anunţa: un grup de arhitecţi francezi de la firma Egis prezintă la Primăria Cluj-Napoca mai multe variante de tunel pe sub centrul oraşului. De atunci, Dan Tarcea şi Emil Boc au finalizat introducerea metroului în Cluj-Napoca, au ridicat vreo 50.000 de locuinţe pentru tinerii clujeni şi binenţeles au împânzit şi Someşul cu bărcuţe, inaugurând proiectul Someşului navigabil. Era începutul noii revoluţii de PR în Cluj-Napoca, marcă falimentară a executivului primăriei municipiului, care în lipsa unor soluţii pentru descongestionarea traficului şi dezvoltarea infrastructurii rutiere, se ocupă de alergarea la maratoanele din oraş şi/sau participă la festivalurile de sezon”, a spus Nasra.


Apoi, a făcut o comparație cu realizările pe care Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea le-a realizat în ultimii ani.

„Oradea nu are un primar vedetă de PR dar are poduri, infrastructură modernizată şi proiecte finalizate în valoare de zeci de milioane de euro. Recent, dl. Ilie Bolojan a anunţat că vor demara lucrările la pasajul pe sub B-dul Magheru, apoi, cele de extindere a Podului Dacia la 6 benzi, după ce în 2018 a anunţat realizarea altui pod pietonal, peste Crişul Repede, pentru pietoni şi biciclişti iar în acelaşi an inaugura fără panglică Podul Centenarului pentru pietoni. Ce să mai vorbim de proiecte de fonduri europene, drumuri modernizate şi centură finalizată. Ilie Bolojan nu stă cu mâna întinsă la cerşit, la Guvern, precum Emil Boc. Face proiecte pe bani europeni, nu cârpeli! Clujul are un buget uriaş şi un potenţial economic mult mai mare decât cel al municipiului Oradea, însă atunci când PR-ul ţine loc de administraţie proiectele mor pe masa de operaţie, după ce iniţial au fost anesteziate cu milioane de euro în studii de fezabilitate”, a explicat deputatul clujean.


Nasra a adus în discuție și problema podurilor din Cluj-Napoca, care ar fi trebuit modernizate.

„În 2017, Guvernul României a alocat sume considerabile pentru modernizarea a trei poduri în Cluj-Napoca dar cuplul Dan Tarcea - Emil Boc doarme administrativ: Pod peste râul Someşul Mic pe strada G. Garibaldi (Pod Garibaldi), finanţat cu 5,071,974.48 prin PNDL II, Pod peste râul Someşul Mic situat pe strada Porţelanului din Municipiul Cluj-Napoca (podul Porţelanului) finanţat cu 6,399,579.28 prin PNDL II, Pod peste râul Someşu Mic pe strada Traian (podul Traian) din municipiul Cluj-Napoca finanţat cu 6,426,434.09 prin PNDL II. În ce stadiu sunt cele trei proiecte nu ştim, pentru că proiectele serioase nu contează în Cluj” a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.


Emil Boc a adus în discuție în cadrul unei emisiuni a unui post local de radio Podul Garibaldi și motivul pentru care încă nu au început lucrările de reabilitare.

„De trei ori am scos la licitație podul și nu a venit nimeni. Sunt două semne... am mărit bugetul, s-a făcut reevaluarea indicatorilor tehnico-economici la zi, să nu mai fie probleme, dar, pur și simplu, nu mai sunt constructori! Nu mai au oameni pe piața muncii, asta e marea problemă, o criză tot mai acută, o resimțim și noi în domeniul public. La lucrări importante nu mai vine nimeni la licitații din cauza lipsei de resursă umană”, a explicat primarul municipiului Cluj-Napoca.

abonare newsletter