Actualitate

Doi tineri au renunțat la Elveția ca să deschidă în Cluj un local pentru părinți și copii

Doi tineri căsătoriți, el din România, ea din Danemarca, au renunțat la Elveția pentru a deschide în Cluj-Napoca un local pentru părinți cu copii mici.

Előd Balázs-Engelsen este de origine din Gheorgheni, Harghita. A mers la facultate la Cluj, unde a stat 4 ani, apoi s-a mutat în Elveția, la Geneva, unde a lucrat aproape 8 ani pentru Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) pe produse digitale (aplicații web și mobile) și pe branding (design, grafică, animații). S-a întors de curând în România și urmează să deschidă o cafenea pentru părinți, alături de soția sa, Louise, pe care a cunoscut-o în Danemarca.

Ideea unei cafenele pentru părinți i-a venit lui și soției atunci când nu găseau locuri care să fie child-friendly, ei având un copil de 2 ani.


„Era destul de frustrant, pentru că nu puteam să ne întâlnim cu prieteni cu care țineam legătura, iar atunci când mergeam undeva, ori era prea chic localul pentru a veni cu copilul ori nu era amenajat corespunzător”, mărturiseșe el. „Apoi ne-am gândit cum ar fi să ne deschidem noi o cafenea, care să aibă o latură tehnologică, dar și una umanitară. Amândoi am lucrat în domeniul umanitar și am zis că ar fi fain să fim și o companie cu impact social, să lucrăm ca să dăm ceva înapoi comunității”, a spus Előd pentru start-up.ro.

Clientela pe care vor să o atragă la local ar fi părinții cu copii mici, între 0 – 5 ani, în special.


„Ideea de bază a fost să deschidem o cafenea de cartier, iar după fiecare produs cumpărat să donăm un mic procent în scopuri sociale”, a spus tânărul.

Cafeneaua o să aibă jucării, un loc de alăptat pentru mămici, un colț de joacă pentru copii, pe pereți o să avem câteva jucării puse pentru că celor mici le place să exploreze, mesele o să fie făcute în așa fel încât să nu aibă colțuri ascuțite.


Unul dintre lucrurile pentru care este faimos Clujul în România sunt prețurile mari la chirie, o provocare cu care s-au confruntat și cei doi cofondatori. Și pentru ei a fost greu să găsească locația potrivită și pe care să-și permită să o închirieze, acesta fiind un motiv în plus pentru care vor să utilizeze cât mai bine spațiul pe care îl au. De aceea, s-au gândit să facă o cafenea modulară, în sensul că poți muta jucăriile, dar și mobila, dintr-o parte a cafenelei în alta, aspect care le va servi și pentru alte linii de business pe care vor să le abordeze, despre care vom povesti în continuare.

Ideea de natural se va regăsi nu doar în design și amenajare, dar și în meniul cafenelei. O să aibă o mulțime de fresh-uri proaspete din legume, pentru care o să lucreze cu furnizori locali care au o acreditare că au crescut legumele și fructele cât mai natural. Pentru că nu sunt un bistro, la început o să aibă doar băuturi și gustări care să fie ușor și rapid de consumat. De asemenea, Előd spune că pentru ei este foarte important să aibă mâncare ce conține cât mai puțin zahăr.


Cafeneaua urmează să fie deschisă la sfârșitul lunii iulie, cel târziu în august în Mănăștur, pe strada Primăverii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter