Actualitate

Odată cu începerea școlii, pe Podul N se va circula pe patru benzi

Primarul municipiului Cluj-Napoca a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că nu vor fi probleme cu traficul pe podul N când va începe școala, chiar dacă lucrările vor continua până la sfârșitul anului.

Lucrările la Podul N au îngreunat în ultimele luni traficul din Mănăștur, șoferii stând și zeci de minute pentru a putea să traverseze podul. Emil Boc a promis că odată cu începerea școlii circulația se va face pe patru benzi și nu vor fi probleme cu traficul.

„Începând cu 1 septembrie 2019, se va circula pe Nodul N pe patru benzi, chiar dacă lucrările de modernizare vor continua. Acum se circulă pe două. Termenul de finalizare este decembrie 2019, Când vin copiii la școală, se va decongestiona traficul în zonă", a declarat Boc.


Lucrările la Nodul N, podul de la capătul Mănășturului au început în luna februarie a acestui an. Modernizarea va fi derulată fără întreruperea traficului, urmând să fie finalizată până la finele anului curent.

În urma lucărilor, podul va avea o față nouă, urmând a fi regândite carosabilul și trotuarele. De asemenea, va fi modernizat iluminatul public, va fi instalat un sistem de supraveghere video și vor fi efectuate reparații de infra- și suprastructură a pasajului.


Stâlpii de pe pod vor avea 6 m înălțime, iar cei de pe străzile din jur, 10 m. Noii stâlpi de iluminat au fost împărțiți astfel: 15 pentru Calea Florești, câte 10 pentru strada Bucium și Bulevardul 1 Decembrie, respectiv 39 de stâlpi pentru bretelele de urcare pe pod.

De asemenea, va fi realizată o hidroizolaţie performantă, se vor pune borduri de granit și vor fi montate panouri fonoabsorbante pentru a diminua zgomotul produs de trafic. Pasajul va avea partea carosabilă de 18,50 m lățime, pista de bicicliști de 2 m lățime pe partea dreaptă și trotuare de 1,20 m lățime dreapta, respectiv 1 m lățime pe partea stângă. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 1,1 milioane de le (TVA inclus).


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter