Actualitate

Premieră bizară la Cluj: prima conferință internațională a „Pământului Plat” din România

Cluj-Napoca va găzdui, în această toamnă, în premieră în România, prima conferință internațională a celor care încă susțin teoria „Pământului plat”.

Premieră bizară la Cluj-Napoca: prima conferință internațională a „Pământului Plat” din România Premieră bizară la Cluj-Napoca: prima conferință internațională a „Pământului Plat” din România

Evenimentul va avea loc între 5-6 octombrie, la un hotel select de 5 stele din inima orașului. Potrivit organizatorului Adrian Rus, pentru cei 40 de euro plătiți drept taxă de înscriere la conferință, participanții vor primi „tshirt, coffee breaks included”, adică un tricou și pauzele de cafea.

„Ascultați vorbitori internaționali, puneți întrebări și participați la discuții. Intâlniți oameni care gândesc si au preocupari similare sau diametral opuse în ceea ce privește perspectiva asupra realității în care trăim”, se arată în textul invitației la evenimentul pentru care și-au manifestat interesul peste 140 de persoane.


Cine sunt „flat Earthers”?

Teoria „Pământului plat” este o concepție antică, potrivit căreia Terra ar avea de fapt forma unui plan sau a unui disc. Teoriile moderne, cum ar fi cele susținute de societățile moderne ale Pământului plat sunt etichetate în mod obișnuit drept pseudoștiință, mai ales că sfericitatea Pământului este un fapt dovedit științific. Cea mai cunoscută astfel de organizație este Flat Earth Society, cu sediul la Lancaster, California (SUA), iar cei care încă sunt convinși de faptul că Pământul este plat sunt denumiți „flat Earthers”.

Potrivit unui studiu mai vechi, unu din 10 români crede că Pământul este plat, pentru că „așa pare cu ochiul liber”, în timp ce doi din 10 români consideră că Soarele se învârte în jurul Pământului, nu invers. Teoretic, aceste cunoștințe țin de cultura generală de bază, pe care ar trebui să le aibă orice om, practic, asemenea teorii de domeniul fantasticului sunt propagate în mediul online de fel de fel de indivizi neafiliați.

Ultimele Stiri
abonare newsletter