Actualitate

Boc anunță autobuze și linii noi, dar propune o soluție care va ciobi din frumusețea Clujului

O altă serie de autobuze electrice a ajuns în oraș, iar municipalitatea se gândește la noi linii de transport. De asemenea, o altă soluție nepoluantă, dar inestetică este propusă de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Alte 18 noi autobuze electrice au sosit deja la Cluj-Napoca, aflându-se momentan în etapa de recepție, perioadă în care se verifică toate dotările. Potrivit declarațiilor primarului, acestea vor intra în circulație începând cu luna august, după ce vor fi înmatriculate. Momentan, o treime din flota de autobuze a Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca este electrică, planurile municipalității fiind ca, până în 2025, întreaga flotă să fie exclusiv nepoluantă.

„E mai lejer acum, e mai mare plăcerea să circuli în oraș! Vă spun sincer, dimineața, când vin la serviciu, nu mai văd cozile alea pe Pasteur, va ține vreo două luni. Nu trebuie să inventăm apa caldă, ci trebuie să facem ceea ce au făcut și alții în Europa. Alternativa pentru mașină trebuie să fie reală, palpabilă pentru cetățeni. E mai mare plăcerea să vezi tinerii lucrând pe laptop în autobuz, încărcându-și telefonul la prizele din autobuzul modern. Pentru ei contează, face diferența, iar dacă le mai pui și o bandă dedicată, vor avea toată dorința să aleagă transportul în comun”, este de părere edilul.


Linii noi din septembrie

Acesta a precizat că, până la sfârșitul lunii august, conectivitatea între unele cartiere ale orașului trebuie să fie o realitate, fiind în discuții mai multe linii noi, care ar urma să intre în folosință începând cu data de 1 septembrie. Un astfel de exemplu este legătura directă între cartierele istorice Gheorgheni și Grigorescu, dar în plan este și o legătură cu noul cartier Sopor.

Drept noutate, primarul a precizat că a solicitat CTP să realizeze un plan de investiții pentru extinderea rețelei de troleibuze în oraș. Practic, deși constituie un transport nepoluant, mai multe troleibuze înseamnă la fel de multe cabluri noi într-un oraș împânzit deja cu sute de cabluri inestetice.


„Pentru că vom avea foarte multe troleibuze achiziționate până la sfârșitul anului, am cerut CTP să ne prezinte un plan de investiții pentru extinderea rețelei în oraș. Tot trafic eficient, nepoluant este. Dacă avem această șansă să utilizăm bani europeni, să aducem mijloace de transport moderne, să extindem și linia de troleu, care face parte din transportul electric nepoluant”, a punctat Emil Boc, la o emisiune radio.

Ultimele Stiri
abonare newsletter