Actualitate

Sosesc noile autobuze electrice: Până în 2025, transportul public va fi în totalitate nepoluant!

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a dezvăluit că, pe parcursul lunii ce urmează, alte noi autobuze electrice vor ajunge la Cluj-Napoca.

Boc este decis să marșeze pe ideea transportului public nepoluant pe malul Someșului Mic, dezvăluind că planul municipalității este să elimine treptat autovehiculele pe bază de combustibil. „Transport public de calitate în Cluj-Napoca!”, susține primarul.

„În iulie mai aducem 20 de autobuze electrice, vom avea 44 în total. Vor mai veni autobuze, tramvaie noi. Nu poți da prioritate și la mașini, și la autobuze, toate orașele au prioritizat transportul în comun. Ne propunem ca până în 2025 să avem flota de transport în totalitate nepoluantă!”, a precizat edilul, la o emisiune radio.


Autobuze cu hidrogen la Cluj-Napoca...?

Emil Boc nu renunță nici la noua idee privind autobuzele pe bază de hidrogen – „testate cu Kalașnikovul”. Acesta a dezvăluit că, deși prețul vehiculelor de acest tip este asemănător cu cel al autobuzelor electrice, mult mai costisitoare sunt stațiile de încărcare. Astfel, stațiile de încărcare pentru 10 autobuze cu hidrogen ar costa pe undeva la 2 milioane de euro, în timp ce prețul pentru punctele de încărcare pentru 15 astfel de autobuze s-ar ridica deja la peste 3,5 milioane de euro.

„Am circulat cu autobuzul cu hidrogen, am condus mașină pe bază de hidrogen. Autonomia lor este mult mai mare, iar viteza de încărcare este net superioară. În 7 minute s-au încărcat, având autonomie de 150-170 de kilometri. Mai costisitoare sunt stațiile de încărcare”, a punctat Boc, declarând că Uniunea Europeană susține „cu toată forța” această inovație la care s-a înscris și municipiul Cluj-Napoca.


CITEȘTE ȘI: Autobuzele electrice, de domeniul trecutului la Cluj? Emil Boc: „Vrem autobuze cu hidrogen!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter